Şapkasını dizlerine vurarak dövünmek kelime grubundan ne anlıyorsunuz?

Bu yazımızda şapkasını dizlerine vurarak dövünmek kelime grubundan ne anlıyorsunuz, açıklayınız hakkında kısaca ne düşündüğümüzü açıklayacağız.

İnsanlar bir şey yapar, sonrasında yanlış yaptığını ancak geri dönmenin de imkanı olmadığını görünce büyük üzüntü ile karşı karşıya kalır. Bun bir nevi yapılan bir hatadan dolayı pişman olup, kahrolmak diyebiliriz. Keşke böyle yapmasaydım dediğimiz birçok yanlış hareketimiz oluyor. İşte ondan sonra başımızı taşlara vurmak zorunda kalıyoruz. Ne yarsak yapalım da zamanı eski haline döndüremeyiz. İşte bu çaresizlik anında yaşadığımız üzüntü şapkasını dizlerine vurarak dövünmek deyimi ile karşılık ve anlam buluyor.

Bazen öyle şeyler yapıyoruz ki buna kendimiz bile inanmakta güçlük çekiyoruz. Ben nasıl bu hataya düştüm diye sızlanıyoruz. Ne olaydı da bunu yapmayaydım diye ah ediyoruz. kahrolup acı çekiyoruz lakin bu üzüntü olan şeyi değiştirmiyor. Hayat insanların hatalarıyla dolu günlere gebedir. Bazen bilerek bazen d ne olup bittiğini hiç anlamdan olmadık işler yapıyoruz. Bunun çok yanlış olduğunu iş işten geçince anlıyor ama o zaman da elimizden bir şey gelmiyor. Sadece çaresiz, zavallı bri halde gözyaşı döküp ağlıyoruz.

Kısacası insanım diyen mutlaka hata yapabilir. Önemli olan bir şey yapmadan önce iyice düşünmektir. Ben böyle yaparsam sonu ne olur diye tahmin yürütmektir. Belki o zaman büyük üzüntüye yol açacak bir davranışın da önüne geçmiş oluruz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski