Sizce insanlar hayvanların doğal yaşam alanlarını kısıtlıyor mu?

Bu yazımızda 6. sınıf için Sizce insanlar hayvanların doğal yaşam alanlarını kısıtlıyor mu? sorusuna kısaca cevap vermek istiyoruz.

Evet insanlar kendi keyfini düşünerek doğaya zarar veriyor. Bir şekilde yangın çıkabiliyor. Evler ağaçlık alanlara yapılıyor. Yerelim yerleri hayvanların çok yakınında bulunuyor. Bu da evcil olmayan hayvanların doğal yaşam alanlarını tehlikeye sokuyor.

Doğal yaşam alanlarının kısıtlama dediğimizde insanların aşırı avlanma yapması, orman yangınların yol açması, havayı, suları kirletmesi yani çevreyi tahrip edecek adımlar atması aklıma geliyor. Bunlar olduğu için cevabım kısıtlıyor şeklindedir. Şimdi birçok insan pikniğe gidiyor. Orada yiyip içip gezip tozduktan sonra atıklarını doğaya bırakıyor. Bunlar arasında yanıcı maddeler güneşe maruz kalınca küçük bir kıvılcımdan yangın çıkıyor. Orada yaşayan hayvanlar bundan olumsuz etkileniyor. Yahut ağaç kesimi yapılınca orayı kendine yaşam alanı gören hayvanlar yuvasını terk etmez zorunda kalıyor. Denizlere dökülen atık sular, atılan çöpler suyu kirletince balıkların yaşam alanı sınırlandırılmış oluyor. Çünkü sağlıksız bir suda olunca onlar da etkileniyor. Bir de meyve ve sebze ekildiğinde onlar ilaçlanır. Bu ilaçlama tarladaki diğer hayvanların ölümüne neden oluyor.

Görüldüğü gibi insan  faaliyetlerinin tümü hayvanların doğal yaşam alanını için çok önemli bir tehdittir. Bizler kendi ihtiyaçlarımız karşılamak için attığımız her adımda aslında hayvanlara dünyayı dar ettiğimiz bir gerçektir. Buna karşı daha dikkatli olmalıyız. Çünkü dünyadaki yaşam salanları sadece bize ait değildir. Hayvanları da göz önünde bulundurmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski