Su Akarken Testiyi Doldurmalı Kompozisyon

Bu yazımızda su akarken testiyi doldurmalı ile ilgili kompozisyon hakkında kısaca bahsedip düşüncemizi ifade edeceğiz.

Suyun akması insanlar için bir fırsattır. İmkan varken de fırsatları iyi değerlendirmek gerekir. Basitçe anlatırsak bizim akan bir sudan testilerimizi doldurmamız ileride lazım olacağı için gereken önlemleri almak demektir. Hayatımızda da aynı prensip geçerlidir. Şimdi önümüze bir fırsat çıksa ya da ekonomik açıdan getirisi güzel bir işe girdiysek para birikimi yaparak bu imkandan yararlanırız. Sonraki zamanlarda da bu para elbette bir işimizi görmek için lazım olacaktır. O yüzden kişi eline geçen bir imkandan en güzle şekilde yararlanmasını bilmelidir. Böylece ilerisi adına kendine faydası dokunacak çok önemli bir adım atar.

İnsanın karşısına her zaman fırsatlar çıkmaz. Fırsat az bulunan, ender bir imkandır. Onu yakaladığımızda da kendi lehimize çevirmeliyiz. Yoksa elde avuçta bir şeycik kalmaz. Hayat sürprizlerle dolu olduğu için yarın ne olacağı bilinmez. bundan dolayı önümüze çıkan imkanlardan en iyi şekilde istifade etmeliyiz. Bir olumsuzluk olur, işten ayrılabiliriz. Başımıza bir iş gelebilir, elimiz ayağımız tutmaz hale düşebiliriz. İşte o zaman ilerisi için ayırdığımız ganimetler bizim için çok faydalı olur. Örneğin altın düşükken paramız da varsa altına çevirmek testiyi doldurmakla aynıdır. Sonradan altının fiyatı artınca ne kadar iyi bir iş yaptığımıza seviniriz.

Sonuç itibariyle su imkanı temsil eder. Testi de cebimizi anlatan bir kelimedir. İmkan kazancı yüksek olan iştir. Eğer aldığımız aylıktan kendimize ayırırsak, bir kenarda biriktirirsek, testi dediğimiz cebimizi doldurmuş oluruz. İşte bu anlamda fırsatları değerlendirmek kendimiz ve yakınlarımız adına çok önemlidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski