İş birliğinin önemini anlatan kısa bir kompozisyon yazınız.

Bu yazıya baktığınızda iş birliğinin önemini anlatan kısa bir kompozisyon yazacak şekilde fikir edinebilirsiniz.

İnsanların bir işi, bir görevi hep beraber ortak çalışmayla yapmaları iş birliği demektir. Burada birçok kişinin aynı amaç için çalışması söz konusu olunca tek bir kişinin üstüne aşırı bir yük binmemiş olur. İş birliğinde bir hedefe ulaşmak vardır. Bu hedef tamamlanması beklenen görevler bütünüdür.

İş birliği olmasaydı hayat daha yorucu ve ağır olurdu. Çünkü birçok insanın yapacağı iş tek bir kişinin sorumluluğuna kalırdı. Bu da onun için büyük bir eziyete sebep olurdu. Mesela bir ev taşınırken o evde yaşayanlar ve etraftan onlara yardıma gelenler eşyaları taşırken aralarında iş birliği yapıyor. Herkes taşıyabileceği ağırlıkta eşyalardan alıp nakliye arabasına taşıyor. Bu yapılan ortak çalışma taşıma işlemini de kolaylaştırıyor. Böylelikle kimse gereğinden fazla zorlanmıyor ve yorulmuyor.

İş birliğinin insanlar arasındaki dayanışmaya, sevgi, ve güven duygularının güçlenmesine de katkısı vardır. Çünkü herkes aynı işi bitirmek üzere toplanmış ve bu konuda bir karar almış oluyor. Herkes kendi işini bitirdiğinde görev eksiksiz biçimde yerine getirilmiş oluyor. Mesela hatim indirilirken herkes bir cüz alıp okuyor. Böylece ortak bir çalışmayla Kuran'ın tamamı okunmuş oluyor. Burada çok iyi ve güzel bir iş birliği yapıldığını söyleyebiliriz.

Kısaca söz edersek büyük işlerin kısa zamanda tamamlanması için iş birliğine gerek vardır. Herkes işin bir ucundan tuttuğunda o iş ne kadar büyük olsa da çok geçmeden biter. Bu anlamda iş birliğinin bizlere zaman kazandırdığını söylemek mümkündür. Dolayısıyla iş birliği yapmak herkese göre çok iyi bir şeydir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski