Tutumluluk ile İlgili Kompozisyon

Fikir ve örnek almanızı umarak buraya tutumluluk ile ilgili kompozisyon konusunu kısaca anlatacağız.

Tutumluluk, bir şeyi yalnızca gerektiği anda kullanmak, ekonomik bir yaşam tarzı benimsemek demektir. Yani harcamalarımız elbette olacak ancak bu temel ihtiyaçlar doğrultusunda olmalıdır. Aylık bir gelirimiz varsa onu evin temel gıda maddelerini almak, faturaları yatırmak gibi önemli işlere harcamalıyız. Gerekmediği halde keyfi olarak harcama yaparsak elde avuçta bir şey kalmaz. Bunun neticesinde para birikimi yapmak giderek zorlaşır.

İnsanlar eskiden yokluk gördüğü için bir şeyin kıymetini daha iyi bilirmiş. Biz ise onu beğenmiyoruz, başka bir şey alıyoruz. Aldığımız bir eşyaya dikkat etmiyor, iyi bakmıyoruz. Hemen bir şey olsa kaldırıp kaldırıp atıyoruz. Oysa tutumlu insan böyle yapmaz. Bu zamanda her şey çok fazla olunca eşyanın, gıdanın veya ihtiyaçlarımızın  da bir önemi kalmadı. Şu anda tüketim toplumu olmuş durumdayız. Hatta bu tüketici olma hali, hızla devam etmektedir. Günümüz şartlarında tutumlu olmanın önemi bir kez daha anlaşılmaktadır. Her şey zam geldiğini hepimiz biliyoruz. Aradan bir iki gün geçmeden bir marketteki aynı ürünün fiyatı katlanarak arttığını görüyoruz. Bu da insanları mecburen tutumlu olmaya yöneltiyor. Zaten normal şartlarda da tutumlu olmak çok güzeldir. Her ay artan miktardan bir köşeye küçük bir altın yapıp koysak birkaç yıl sonra elimizde hazır bulunmuş gibi iyi bir para olur. Bunu ancak tutumlulukla gerçekleştirebiliriz.

Sonuç olarak tutumlu olarak israfta girmeden yaşantımızı düzenlemek mümkündür. Çok da lazım olmayan şeylere boş yere niye para verelim ki demeliyiz. İhtiyaç olmadığı halde gereksiz harcamadan kaçındığımız zaman tutumlu davranmış oluruz. Tutumlu oldukça daha iyi birikim yapılır. Böylece lazım olan bir anda işimizi görebiliriz.

3 Yorumlar

  1. Anlamadım iğrenç

    YanıtlaSil
  2. Bu siteden çıkıyorum🤬🤬🤬🤬🤬🤬

    YanıtlaSil
  3. Gayet iyi yazılmış elinize emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski