Bütün Büyük İşler Küçük Başlangıçlarla Olur Kompozisyon

Bütün büyük işler küçük başlangıçlarla olur sözü ile ilgili kompozisyon yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

Bilindiği üzere her işin bir başlangıcı vardır. Bu başlangıç olmadan iş bir yere gelemez. Öncelikle küçük küçük işlerle adım atarız. Daha sonra o alanda tanınmış bir hale geliriz. İnsanlar işimizi iyi yaptığımızı gördükçe gittikleri yerlerde bizden bahseder. Böylece toplumda işimizde uzmanlaşmış biri olarak itibarlı bir konuma geliriz. Baktık ki bu işte gelir oldukça fazla, hemen daha büyük işler yapmayı tasarlarız. Bu işte ekmek var, bunu büyütmek çok uygun gibi bir durum oluştuğunda artık büyük işlere giden yolun kapısını açmışız demektir.

İnsan işinde başarılı olup da kazancını da artırdığında bu kazancı değerlendirmek ister. Yani daha büyük bir proje üretir. Kafasında her şeyi planlar. Atılması gereken adımları atar. Böylece işini büyütmüş olur. O yüzden bizler de ben ancak bu kadarını yaparım deyip geri çekilmemeliyiz. İçimizde istek ve büyük işler başarma arzusu varsa bunu harekete geçirmek için kendimize inanmalıyız. İstedikten sonra büyük işler de yapabiliriz. Her şey insanın içinde bitiyor yani. Kafaya koyduğunuz bir şeyi mutlaka yaparsınız demek istiyorum. Bir adam küçük bir dükkan açıyor. İşe küçük adımla başlamış oluyor. Dükkanda birkaç yıl çalışında gelirini iyi değerlendirmek istiyor. Sonra bu işin püf noktalarını, her ayrıntısını iyice kavrıyor. Artık bununla yetinmeyip büyük bir market açıyor. Bu market iş yaptıkça, başka yerlere aynı marketin şubelerini açıyor. Bütün bunlar hayatta gerçek olan örneklerdi.

Sonuç olarak insan küçük bir işe başlangıç yapıp da o işte ilerledikçe büyük işler zaten kendiliğinden geliyor. Yani bir şey başlamak çok önemlidir. Ondan sonrası işler iyiye gittikçe büyüyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski