Ağzında Bal Olan Arının Kuyruğunda İğnesi Vardır Kompozisyon

Bu yazımızda ağzında bal olan arının kuyruğunda iğnesi vardır kompozisyon hakkında kısaca bahsedeceğiz.

İnsanların size karşı gülen yüzüne, tatlı diline aldanmamak gerekir. Onların damarına bastığınızda herkes bir arıya dönüşebilir. Canınızı yakmak için iğne gibi diliyle siz sokabilirler. Yani insanların yumuşak taraflarının yanında bir de sert tutumları vardır. Kızdırdığınız bir anda o sakinlik gider, ortaya çok kırıcı ve gaddar bir insan çıkabilir. Bu yüzden kimseyi kızdıracak biçimde davranmamalıyız.

Doğru olan insan ilişkilerinde belli bir mesafe koymaktır. Ölçüyü aşmak ileri gitmek demektir ki bu da istenmeyen şeylere neden olur. Tanıdığınız çok sakin biri bile bazen hiç ummadığınız bir sertlikte tepki gösterebilir. Bu yüzden kimseyle gereğinden fazla yakınlık kurmamalıyız. Hani bazen bazı insanlara şaka yapılır. Onlar da bu şakayı kaldıramaz. Çok sert tepki verebilir. Canı yanan biri beklenmedik sertlikle etrafa karşı kırıcı davranır. Nasıl ki arının ağzında balı var. Birçok anlamda tatlı ve şifalı ise, kendini tehdit altında hissettiğinde ise iğnesini kullanarak insanları sokar. İnsan da böyledir. Suyuna giderseniz, istediklerini yaparsanız herkes çok iyidir. Ama bir de onların istediği olmazsa her insan bir canavara dönüşebilir. O nazikliği, anlayışlı tavrı yok olur ve sizi incitir.

Sonuç olarak davranışlarımızın kontrollü olması çok önemlidir. Samimi bile olsak kimseye haddi aşacak şekilde davranmamalıyız. Hoşlanmadıkları bir sinirlendikleri davranışlardan kaçınmalıyız. Orta yolu bulup herkesle uyumlu olmalı ve onların suyuna gitmeliyiz. Çünkü canı yanan birinin gözü hiçbir şey görmez. Bundan dolayı da karşı tarafa acı çektirmek ve zarar vermek ister.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski