Kendini Dev Aynasında Görmek ile İlgili Kompozisyon

Bu yazımızda kendini dev aynasında görmek ile ilgili kompozisyon konusuna kısaca yer verdik.

Kendini dev aynasında gören insan büyüklenen, çok üstün olduğunu düşünen biridir. Başka bir deyişle insanın kendini çok önemli biri gibi görmesidir. Böyle bir tutum ise son derece yakışıksızdır.

Kimsenin kimseye üstün olmadığını biliyoruz. O yüzden büyüklenmeye, başkalarını hor görmeye hiç gerek yoktur. Zaten böyle düşünen birinin niyeti anlaşılınca herkes ondan uzaklaşır. Çünkü büyüklenmek insanda itibar kaybına yol açar. Daha önce etrafında çok sevilen biri kendini dev aynasında görmeye başladığı andan itibaren gözden düşer.

Mesela sınıfta öğrencilerde böyle bir büyüklenmeye rastlıyoruz. Sanki kendisi çok üstün özelliklere sahipmiş gibi düşünüyor ve bazılarıyla aynı sırada oturmak istemiyor. Oysaki bu düşünce ne kadar çirkindir değil mi?

Hepimizin insan olduğunu, aramızda öyle belirgin bir fark olmadığını anlamalıyız. Buna bağlı olarak üstünlük yarışına girmemeliyiz. İnsansa herkes insan ve eşittir. Şu evsiz, bu mülteci gibi hoş olmayan yakıştırmalarla kimseyi küçük görmek gibi bir düşüncenin arkasına sığınamayız. Sonuçta biz nasılsak herkes de öyle insandır. Bu yüzden böbürlenip çok önemli bir insan rolüne kapılmanın anlamı ve mantıklı bir açıklaması yoktur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski