Bir İşi Zamanında Yapmanın Önemi Konulu Kompozisyon

Size verilen bir işi zamanında yapmanın önemi ile ilgili kompozisyon yazınız.

Bir işi zamanında yapmak, üstümüzde o iş ile ilgili kaygının yok olmasını sağladığı gibi karşı taraf açısından da kolaylık sağlar. Çünkü verilen bir iş hemen yapılmalıdır. Erteleyip işi savsaklamak, iş sahibi ile aramız açılmasına neden olabilir. Bunun dışında kendi kafamız da rahat etmez. Dolayısıyla işin de insanda bir ağırlığı olmaktadır.

Bize verilen iş üzerimizdeki sorumluluk demektir. Onu halletmeden içimiz rahat etmez. Bazen iş kaygısı da oldukça kötü etkiliyor insanı. Yani ne yapsak, ne etsek aklımızdan o işi yapmamız gerektiği düşüncesi çıkmaz. Ancak onu bitirdiğimizde ise kuş gibi hafifleriz. Ertelenen bir iş geç kalınmış bir iştir. Bundan da verim alınamaz. Mesela zamanında yaptığımız zaman daha böyle sakin kafayla aceleye getirmeden yaparız. Böylece o iş güzel olur. İçimize de siner. Halbuki son ana bırakırsak o zaman işi çabucak halledeyim derken elimize yüzümüze bulaştırırız. Artık özensiz olduğu için o işiten bir hayır da gelmez. Hem ileri tarihe atılan işler yığılır. Sonradan işin içinden çıkmaz çok zorlaşır. Hangi birini yetiştireyim diye telaşa kapılırız. O yüzden her şey vaktinde yapılırsa güzeldir. Yoksa başımızı ağrıtır; uğraşır, dururuz.

Kısaca özetlemek gerekirse bir iş verildiğinde onun bir süresi vardır. Bizler de o süre zarfında üstümüze vazife olan bu işi yapmalıyız. Bekletilen her iş sırtımızda kambur gibi durur. İnsanın yaşam kalitesini, düşürür. Önemli olan bir işi zamanında yapmak ve ondan kurtulmaktır. Hele ki bazı işler bekletmeye, uzatmaya gelmez. O yüzden sistemde bir aksaklık olmaması adına işimizi vaktinde bitirmeliyiz.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski