Mevsimler, canlılar, doğa, manzaralar ve evren konularından biri hakkında üç dakikalık bir hazırlıksız konuşma yapınız.

Bu sayfada fikir alabileceğiniz mevsimler, canlılar, doğa, manzaralar ve evren konularından biri hakkında üç dakikalık bir hazırlıksız konuşma yapınız etkinliği için bir konuşma yazısı oluşturdum.

Mevsimler yağış ve sıcaklık değişkenliğine bağlı olarak ortaya çıkan ve hepsinin de kendine ait kartpostallık manzaraları olan oluşumlardır. Her mevsimden ayrı bir tat alırız. Bazen açık ve güneşli hava bize iyi gelirken, bazen de şöyle minik minik yapan kar taneleri huzur verir. Yağmur veya kar zaten doğayı beslediği için çok önemli ihtiyaçtır. Evren bunlar sayesinde ayakta durur. Öyle ki hiç yağış olmasa o yemyeşil manzaralar ortaya çıkmaz değil mi?

Canlılar için gerekli temel besin kaynağı su olduğu için hava olayları önemli etkiye sahiptir. Evren kendine ait bir düzen içinde var olmaktadır. Bu düzende mevsimlerin ayrı bir yeri vardır. Doğa ise her mevsimde insanlara çok güzel ve büyüleyici görüntüler sunmaktadır. Ben doğayı korumak gerektiğini düşünüyorum. Her taraf temiz olursa evrendeki kusursuz ve eşsiz düzen de bozulmaz. Böylece her şey olağan seyrinde varlığını devam ettirir. Şayet acımasızca evreni katledersek o zaman gözlerimizin pasını silen manzaralar da yok olur. Bunun aksine kirli, sağlıksız ve çöpten geçilmeyen bir doğa ile karşı karşıya kalırız.

Kısacası insanların dikkat etmesi gereken çok önemli şeyler vardır. Canlıların sorun yaşamdan hayatını sürdürmesi tamamen insan faaliyetlerine bağlıdır. İnsanlar bir şey yaparken doğayı göz önünde bulundurursa tabiata zarar vermez. Hiçbir yerde kirlilik oluşmaz. Doğal yaşam, mevsimlerin düzeni olağan akışında sürüp gider. Böylece evren yaşanabilir halini korur. O zaman eşsiz güzellikteki manzaralar d ayok olmaz. Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski