Hayvanları ve doğayı seven insanların kişilik özellikleriyle ilgili neler söyleyebilirsiniz? Çevrenizden örnekler vererek açıklayınız.

6. Sınıf Türkçe dersi sorusu: Hayvanları ve doğayı seven insanların kişilik özellikleriyle ilgili neler söyleyebilirsiniz? Çevrenizden örnekler vererek açıklayınız.

Hayvanları ve doğayı seven insanlar içinde merhamet taşına kimselerdir. Ben onların merhamet dolu bir yüreğe sahip olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda çok iyi kalplidirler. Bazı kişiler gaddar oluyor, vurdumduymaz oluyor. Hayvanlar aç susuz kalmış veya doğa kirlenmiş hiç umursamıyorlar. Oysa hayvanları ve doğayı sevenler her ikisine karşı verilen bütün zararlardan rahatsız olur.

Örnek olarak açıklamak istediğim ve çok etkilendiğim bir şey var. Bir haberde görmüştüm, anne tilkiye araba çarpmış, bir sürücü de yolda yavru tilkilere rast gelmişti. Hemen onları alıp hayvan barınağına yerleştirdiler. Bu adam ne kadar güzle kalpli ve hayvanları seven biridir. Hayvanları seven zalimlik etmez. Onları düşünür. Karda, kışta kapı önüne yiyecek veya su bırakır. Yaralı bir hayvana denk gelse onu tedavi ettirmeye çalışır. Doğayı sevenler ağaçlara, çevre temizliğine önem verir. Piknik alanlarına, yollara, parklara rast gele çöp atmaz. Geri dönüşüme önem verir. Bu yüzden doğada yok olan ürünleri kullanır.

Sonuç itibariyle hayvanları ve doğayı sevenlerin kişilik özelliklerini sıralayacak olursam iyilik etmeyi bilen, çevresine duyarlı, yardımsever, şefkat abidesi, merhametli, yüreği sevgi dolu gibi özellikler söyleyebilirim.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski