Komşuluk Konulu Hikaye

Bu sayfamızda sizlere komşuluk konulu hikaye örneği yazmak istedik.

Özel bir hastanede hemşire olarak çalışan Züleyha'nın küçük bir oğlu vardı. Eşi de aynı hastanede başhekim olarak atanmıştı. İkisi de işe gitmek zorunda olduğundan oğluna bakıcı arıyorlardı. Aralarında konuşurken hemen alt katta oturan Zahide Hanım'a meseleyi açmak istediler.

Zahide Hanım onların komşusuydu. Ara sıra birbirlerine gelip giderlerdi. Yani kime güveneceğiz deyi en iyisi Zahide Hanım oğlumuza baksa diye düşündüler. Ertesi gün işten gelince Zahide Hanım'ı evinde ziyaret ettiler. Biraz hoş beşten sonra Züleyha, konuyu anlattı. Zahide Hanım severek kabul etti bu isteği. Böylece Züleyha ve eşinin içi çok rahatladı. O günden sonra ikisi de gönül rahatlığıyla işe gidip geldiler. Gözleri arkada kalmadı. Çünkü Zahide Hanım yavrularına gözü gibi baktı. Sanki onun ikinci bir annesi gibi oldu.

Züleyha bir gün Zahide Hanım'ı yemeğe davet etti. Ona ne kadar iyi komşu olduğunu anlatarak minnettarlığını dile getirdi. gerçekten de Zahide Hanım çok iyi kalpli bir insandı. Aradan aylar geçti, Züleyha'nın eşi Murat Bey'in tayini çıkınca bu şehirde ayrılmaları gerekti. Her ikisi de çok üzgündü. Çünkü buraya çok alışmışlardı. Her şeyden önce gül gibi bir komşuları vardı. Zahide Hanım'ın yaptıklarını asla unutamazlardı. Artık ayrılık saati gelince Züleyha gözyaşlarına boğuldu. Ona sımsıkı sarıldı. Çok teşekkür ederim abla, iyi ki seni tanımışım diyerek veda etti. Ufaklık henüz yaşı küçük olduğundan ne olup bittiğini anlamadı bile. Ama Zahide Hanım da onlardan ayrıldığı için kendini garip ve mahzun hissetti. Böyle güzel kalpli insanlarla komşuluğu kısa sürdü ama çok güzel günleri olmuştu.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski