Bu Dünya Öyle Çatık Kaşla Dolaşmaya, İnsanların Kalbini Kırmaya Değer Bir Dünya Değildir Konulu Bir Yazı

Tema değerlendirme: "Bu dünya öyle çatık kaşla dolaşmaya, insanların kalbini kırmaya değer bir dünya değildir. Onun için etraflarında güler yüzlü insanların yaşadığı kişilerin hayatı daha mutlu geçer." cümlelerinin sizde uyandırdığı duygu ve düşünceleri içeren bir yazı yazınız.

Mantıklı bir pencereden bakarsak dünya zaten geçicidir değil mi? O yüzden çatık kaşlı olmaya hiç gerek yoktur. Güler yüzlü insan olmak varken neden somurtkan bir yüze sahip olalım ki? En iyisi fani olan bu dünyaya anlam ve değer katmak için güler yüzdür.

Örneğin şöyle bir baktığımızda etrafında güler yüzlü insanlar bulunan kimseler daha pozitiftir. Buna bağlı olarak daha mutludur. Her şeyin keyfini yaşarlar. Anı güzelleştirirler. Biz de güler yüzlü insanlarla daha sıkı fıkı olursak mutluluktan payımıza düşeni mutlaka alırız. Çatık kaşlı olmak etrafımızdaki kişilere bana yaklaşma demektir. Oysa yüzümüzde küçük de olsa bir gülümseme varsa herkesle daha kolay anlaşabilir, iletişime geçeriz. Sonrasında dünyanın da bir anlamı olur. Hayat kısa bildiğiniz gibi. O yüzden kısacık ömrümüze büyük mutluluklar sığdırmalıyız. Bunun için de çatık kaşlılığı bırakıp gülen bir yüzü benimsemeliyiz.

Sonuç olarak dünyaya bir kere geliyoruz. Hepimizin sayılı bir ömrü var. Bir gün bırakıp gideceğimiz bu dünyada mutlu olmak için çabalamalıyız. Çatık kaşlı olup da her şeyde bir art niyet aramamalıyız. Etrafımızdaki gelişmelere güzle gözle bakmalıyız. Somurtup insanları kendimizden uzaklaştırmak yerine güler yüzlü olup daha iyi ilişkiler kurmalıyız. İşte o zaman mutlu olmamak için bir nedenimiz olmaz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski