Ağız Değiştirmek ile İlgili Kompozisyon

Ağız değiştirmek ile ilgili kompozisyon yazımızda ağız değiştirmek ne demek konusuna kısaca açıklık getirdik.

Ağız değiştirmek burada farklı başka bir yerde farklı konuşmak demektir. Yani insanın sözünde sadık olmaması tamamen tutarsız olmasıdır. Bir ekişi bir yerde başka türlü konuşup başka yerde çok daha farklı konuşuyorsa ağız değiştiriyor emektir. Böyleleri tükürdüğünü yalamış gibi olur.

İnsan sözlerinin arkasında durmalıdır. Önceden ne dediyse onların arkasında durarak tutarlı biri olduğunu göstermelidir. Sık sık ağız değiştiren kişiler başkalarının gözünde inandırıcılığını yitirir. Kimse onları kale almamaya başlar. Önemli olan sözün eri olmaktır. Bu kapsamda kimsenin arkasından konuşmamak lazımdır. Mesela bir tanıdığımız yanımızda yokken onun arkasından kötü sözler söyleyip, o geldiğinde canım cicim dersek ağız değiştirmiş oluruz. Aynı zamanda böyle davranmak hiç hoş değildir. Dolayısıyla insanın ağız değiştirmesi bulunduğu her ortamda aynı dili konuşmamak, farklı şeyler veya birbirinin tam tersi yönde konuşmaktır. Bu da insanları gözden düşüren bir şeydir.

Sonuç olarak neyi savunuyorsak onu hep dillendirmeliyiz. Sözlerimiz her yerde aynı doğrultuda olmalıdır. Burada farklı başka yerde farklı ağızdan konuşmak doğru bir insanın yapacağı iş değildir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski