Kışı sokakta geçiren insanları gördüğünüzde hangi duyguları hissedersiniz?

Kışı sokakta geçiren insanları gördüğünüzde hangi duyguları hissedersiniz?

Kışı sokakta geçiren insanları gördüğümde haliyle içim parçalanıyor, yüreğim dağlanıyor. Onlar için bir şeyler yapmayı çok istiyorum ama benim de yapabileceğim şeyler sınırlıdır. En azından ilgili yerlere gidip böyle insanları haber vermek istiyorum.

Sokakta karlı, soğuk ve ayazlı günlerde kalmak zorunda olanlar için hayat çok zorludur. Hatta kış onlar için çok acımasız ve çetindir. Böyle insanları gördüğümde içimden çok üzülüyorum. Keşke onların da imkanı iyi olsa da bu zorluğu çekmeseler diye düşünüyorum. Ben kışı sokakta geçirenleri görünce akşamları rahat bir uyku bile uyuyamıyorum. Onlar hiç aklımdan çıkmıyor. Yani birileri soğukta donma tehlikesi altındayken ne kadar rahat olabilirsiniz ki? Be rahat olayım da başkaları aç mı, sokakta mı yatıyor, soğukta donmak üzere mi diye boş vermişlik havasında asla değilim. Kalbimin en derinlerinde bir yerde onlara da üzülürüm.

Kısacası kış soğuktur. Eksi yirmi gibi sıcaklığın sıfırın altında olduğu bir geceyi sokakta geçirenler içi,n üzülmemek elde değildir. İnsan olup da kalbi olan herkes bu duruma çok üzülür. Onlar için kesinliklikle bir şey yapmak ister. Kim istemez ki onların da sıcacık bir battaniyesi ve yorganı olsun. Akşam içebilecekleri bir tas çorbaları olsun. Evet bizler kar yağdığında belki çok seviniriz, huzurlu hissedebiliriz ama bazıları için kış bir an önce bitse de rahatlasam, üşümesem düşüncesi vardır. Çünkü onlara göre kış hayat şartlarının en zor olduğu dönemdir. Soğuktan donma riskini yaşayan onlardır. Buz gibi havada sıcak bir yemeğe, bir battaniyeye başını sokacak bir eve en çok ihtiyaç duyan yine onlardır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski