Havanda Su Dövmek ile İlgili Kompozisyon

Havanda su dövmek deyimi ile ilgili kompozisyon yazımızı bu sayfadan kısaca inceleyebilirsiniz.

İnsanın kendini aşağıya çekmesi demek boş işlerle uğraşmaktır. Buna da günlük hayatımızda havanda su dövmek denir. Yani işe yarar bir şeyler yapmayıp boş şeylerle vakit kaybetmiş oluruz. Böylelikle elimize bir şey geçmez. Ne gerek var zamanı boş işlerle harcamaya değil mi?

Ortada iyi bir sonuç almak önemlidir. Bu yüzden yarar sağlayacak şeylere yoğunlaşmak daha iyidir. Hiç faydası olmamasına rağmen boş işlerle kendimizi düşürmemeliyiz. Bazı insanlar bir sonuç alamayacağı belli olmasına rağmen akıntıya kürek çekerler. Bunlar için senin bu yaptığına havanda su dövmek derler. Dolayısıyla bir şey yapıyorsak onun bir faydası olması lazım ki emeğimiz çöpe gitmesin. Yok yere emeğimize de vaktimize de yazık etmiş oluruz.

Mesela sınav zamanı geçtiği halde ders çalışmak buna örnek verilebilir. Bahsettiğim yazınki sınavdır. Her şey bitmiş, okul kapanmış, sınavlar sona ermiş. Buna rağmen bir insan oturup yok yere sınava çalışıyorsa bundan bir sonuç alamaz ki. Çünkü her şey geride kalmış, bu saatten sonra çalışmanın bir getirisi olmayacağı için yapılan iş, havanda su dövmeye benzemektedir.

Sonuç olarak biraz mantıklı düşünmeliyiz. Getirisi olacak, bir faydasını göreceğimiz ya da sonuç olacağımız işlerle uğraşmalıyız. Yoksa avucumuzu yalamakla kalırız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski