Bir Renk Olsaydın Hangi Renk Olurdun Neden Kompozisyon

Bu bölümde inceleyip fikir almanız için yazılan metnin sorusu: Bir renk olsaydın hangi renk olurdun, neden? Kompozisyon olarak yazınız.

Eğer bir renk olsaydım mavi olmayı seçerdim. Çünkü mavi renk bana ferahlık veriyor. İçimi açıyor, her şeyin düzeleceğini anımsatıyor. Mavi gökyüzünün rengidir ve denizlere de yansımaktadır. Maviye bakınca insan daha güzel şeyler hissediyor. Mavi, sanki böyle dünyadaki bütün sıkıntıların düzeleceğini sessiz sedasız fısıldıyor. Mesela gözlerin mavi olması, havanın, denizlerin maviliğine bakınca bambaşka bir duyguya kapılıyorum. Sanki mavi renk benim gözümde güçlü bir karakter, bütün sıkıntıların ardından gelen bir ferahlığı andırıyor. Bu da benim maviye olan ilgimi artırıyor.

Mavi rengini seçmemin bir başka nedeni de asilliği simgelemesidir. Mavi insandaki asil duruşu ortaya çıkarıyor bana göre. Onun varlığı ile ruhumda dayanıklılık hissediyorum. Anlayacağınız mavi bana ışık oluyor. Renk olmak demek hayata bir zenginlik katmaktır. Mavi de diğerleri arasından soyluluğuyla beni etkileyen bir renktir. Maviye baktığımda hiçbir şeyin henüz bitmediğini, hiçbir şey için geç olmadığını hissediyor, hayatın güzel günler getireceğine olan inancım artıyor. Ben de mavi olmak isterdim ki insanlara umut vaat edeyim. Onlara en kötü zamanları geride bırakıp, ileride her şeyin düzeleceğini anlatmak isterdim.

Kısaca anlatmak gerekirse her renk özeldir. İnsanların renk tercihleri de kişilik özelliklerine göre değişiklik gösterir. Ben maviyi daha çok seviyorum. Onunla huzur buluyorum. Daha aydınlık bir hayata gözlerimi maviyle açıyorum. O yüzden bir renk olsaydım bu kesinlikle mavi olurdu. Bir başkası kahverenginden hoşlanır, bir diğer sarı, yeşil, siyah, beyaz gibi, öteki renklere ilgi duyardı. Dolayısıyla hangi renk olursa olsun hepsinin de bir güzelliği olduğunu düşünüyorum. Bu kişiden kişiye değişen bir ilgi alanıdır. Zevkler ve renkler tartışılmaz dedikleri gibi olmak istediğimiz renk de kendimize özeldir.

3 Yorumlar

  1. Elinize sağlık yarın okulda işime yarayacak allahın izniyle 100 alicam. THANK YOU.❣️❣️❣️❣️❣️

    YanıtlaSil
  2. çok teşşekür ederim konuşma sınavımda kullanırım

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski