Aşağıdaki noktalı yere eğitimle ilgili bilgilendirici kısa bir metin yazınız.

Soru: Aşağıdaki noktalı yere eğitimle ilgili bilgilendirici kısa bir metin yazınız.

Eğitim insanların okul çağına başladığı andan itibaren davranışlarında beklenen değişikliği gerçekleştiren süreci demektir. Bu kapsamda eğitim insanların donanımlı olması, hayata hazırlanması,adına olmazsa olmaz bir öneme sahiptir. Mesela eğitimden uzak kalınca toplumsal açıdan, nasıl davranacağımızı, nelerin doğru veya yanlış olduğunu bilemeyiz. Bunu okuldan uzak kalmış öğrencilerde gözlemek mümkündür.

Eğitimin olmadığı bir hayat düşünülemez. Olumlu yönde davranış değişikliğine mutlaka ihtiyaç vardır. Çocukların eğitim alarak topluma uyumlu bireyler olması için eğitime yatırım yapılmalıdır. Aynı zamanda eğitimle çocuğun öz güveni gelişir. Sosyal ortamlara girdiği için diğer insanlarla tanışma ve kaynaşması kolaylaşır. Zaten insanın toplumda yaşadığı göz önüne alınırsa eğitimine kadar gerekli bir şey olduğu açığa çıkar. Okul hayatına bakacak olursak mesele yalnıza öğretim olarak görülmemelidir. Ondan daha önemlisi çocukların aldığı eğitimdir. Kişisel, sosyali psikomotor becerilerin gelişmesi için eğitim şarttır. Buna destek olarak çocukların iyiyi kötüyü ayırt emesi, karar verme becerisi, davranışlarındaki iyi yöndeki değişim eğitimle sağlanır.

Sonuç olarak herkesin eğitime önem vermesi gerektiğini düşünüyorum. Kız ya da erkek hiçbir çocuğu ayırt etmeden onları alması gereken eğitim sağlanmalıdır. Böylece kendisiyle barışık dış dünyaya kendini rahatça ifade edebilen, kendi kararlarını alabilen, ayakları üzerinde durabilen bireyler yetişmiş olacaktır. Bundan dolayı eğitim insan hayatı adına vazgeçilmez bir önem taşımaktadır.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski