İstiklal Marşımızın sizde uyandırdığı duyguları anlatan bir kompozisyon yazınız.

İstiklal Marşımızın sizde uyandırdığı duygu ve düşünceleri anlatan bir kompozisyon yazınız.

İstiklal Marşını okurken tüylerim diken diken oluyor. O, on kıtadan oluşmaktadır fakat taşıdığı anlam dizelerle ifade edilemeyecek çok büyüktür. Şehitlerimizin hatırası, vatan mücadelesinin öyküsünün anlatıldığı milli marşımızdır. Bu nedenle İstiklal marşı hem geçmişimizi bilmeyi, hem de şehitlerimizi anmayı, halkımızın nasıl zorluklar çektiğini görmemizi sağlıyor. Onu okurken yüreğim farklı bir şekilde çarpıyor. Bağımsızlık aşkını ta içimde hissediyorum. Vatan sevgisi damarlarımdaki kanda hayat buluyor adeta.

Mesela altıncı kıtaya bakarsak bu toprakların her karışında şehidimiz yatmaktadır. Onun bilincinde olmamız gerekiyor. Onuncu kıtanın özelliği ise bayrağımıza göklerde özgürce dalgalan, sana canımız feda olsun, bağımsızlık asırlardır hür yaşayan milletimizin en büyük hakkıdır gibi çok özel anlamlar taşımasıdır. Her kıtası aslında bağımsızlığın Türk milletinin en önemli özelliği olduğunu, bu uğurda canlarımızı seve seve vereceğimizi vurguluyor. Bayrağımızın da coşku ve gururla dalgalanması gerektiği ifade ediliyor. Bu topraklar üzerinde kötü emelleri olan düşmanlara asla fırsat verilmeyeceği anlatılıyor. Bütün bu anlamları içinde barındıran İstiklal Marşını okumak da apayrı bir ciddiyet istiyor.

Sonuç olarak milli marşımız olan İstiklal Marşını okuduğumuzda hepimiz saygımızı gösteriyoruz. İçimiz vatan aşkıyla dolup taşıyor. O bizim bağımsızlık için her şeyi göze alabileceğimizi simgeliyor.  Bundan dolayı onu okurken bizde uyandırdığı duygular çok farklı oluyor. Vatan için can veren ecdadımızı rahmetle yad ediyoruz. Bayrağımıza gururla bakıyoruz. İşte bu yüzden İstiklal Marşını okurken çok yoğun duygu ve düşünceler içinde oluyoruz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski