Sivil Savunma ile İlgili Kompozisyon

Sivil savunma ile ilgili kompozisyon yazımıza bu sayfada bakabilirsiniz.

Barış zamanlarında doğal afetlere karşı sivil halı korumaya yönelik, savaş anında da sıcak çatışmalara karşı sivil halkı zarar görmemesi için alınan önleyici tedbirlere sivil savunma denir. Sivil savunmanın önemi bir felaket başa gelmeden önce ona yönelik koruyucu önlemler almasından ileri gelir. Mesela ülkemiz deprem kuşağında yer almaktadır.

Her an yurdumuzun farklı noktalarında deprem riskiyle karşı karşıya olduğumuz gerçeğini unutmamalıyız. Bununla birlikte yaz aylarında sıcaklık veya başka nedenlerden dolayı orman yangınları çıkıyor. Hortum, aşırı yağış, çığ gibi doğal felaketler başımıza gelebiliyor. Bütün bunlara yönelik halkımızın bilinçlendirilmesi büyük önem taşıyor. Sivil savunma da milletçe bir bütün olarak bir felaket veya afet yaşanmadan önce alınması gereken toplu tedbirleri içermektedir. Bu kapsamda okullarda yangın tatbikatı, deprem tatbikatı gibi örnek uygulamalar yapılmaktadır. Çünkü öğrenciler bu bilinçle yetiştiriliyor. Bu tür istenmeyen durumlara karşı dikkat çekiliyor.

Sonuç olarak sivil savunma hayat kurtarır. Bir felaket anında nasıl davranmak gerektiğine dair pek çok şey biliyorsak o anda doğru adımları atarız. Bu da daha kötü şeylerin önüne geçmeyi sağlar. Dolayısıyla sivil savunma uygulamaları aslından şöyle bir afet veya felaket yaşasak buna hazır mıyız sorusuna cevap niteliğindedir. Millet ne kadar bilinçli olursa yaşanması muhtemel olumsuzluklar da o kadar önlemiş olacağı için sivil savunmaya ayrı bir önem verilmelidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski