Atına Bakan Ardına Bakmaz Kompozisyon

Atına bakan ardına bakmaz atasözünün anlamını açıklayan bir kompozisyon için doğru yerdesiniz.

İşçi ve işveren arasındaki ilişkiye dikkat çekmek istiyorum. İşveren işçinin hakkını, emeğinin karşılığını maaş günü verirse o işçi de bundan donra daha titiz çalışır. İşveren para ödeme işini aksatırsa işçi de özenli bir şekilde çalışmaz. Hatta isyan eder. Baştan savam bir tavır takınır.

Sizin birçok tarlanız olsa, burada çalıştırmak için çok sayıda işçi tutsanız onların emeğinin karşılığı olarak bir ücret ödemeniz gerekiyor. Onlara zamanında ödeme yaparsanız, buna sevinirler. Size ve işiniz bağlılıklarını artırmış olursunuz. Eğer hakkını zamanında ödüyorsanız bu işçiler sizin yokluğunuzda da aynı özenle çalışmayı sürdürürler. Çünkü biliyorlar ki sağlam ve güven veren bir patronları var. Herkese kazancını zamanında ödüyor. Bu yüzden çalıştırdığınız işçilerin hakkını vaktinde ödemeniz siz olmadığınız anlarda gözünüz arkada kalmaması demektir. Herkes aynı özveriyle çalışacaktır. Meseleye bir de çalışanları gözüyle bakalım. ben işçi olup bir fabrikada ya da büyük bir işte çalışıyor olsam, maaşının vaktinde ödenmesi beni çok mutlu eder. Hep böyle bir düzen varsa patronuma, ve işime severek bağlı olurum. Patron gitse bile yanımızda olmasa da ben aynı özenle işimi yapmaya çalışırım.

Sonuç olarak işçinin bir amacı var. Bir yerde işe girip para kazanmak yani gelir elde etmektir. İşveren işçinin bu durumunu bilmeli ve herkesin bir ev geçindirdiğini düşünerek parasını vaktinde ödemeye özen göstermelidir. İşçiyi memnun eden patronun işleri her zaman güzel bir biçimde yürür. Bir aksaklık yaşanmaz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski