Davulun Sesi Uzaktan Hoş Gelir Kompozisyon

Bu yazıyı incelediğinizde davulun sesi uzaktan hoş gelir ile ilgili kompozisyon yazacak şekilde fikir alabilirsiniz.

Bize uzaktan çok hoş gibi görünen bir durum gerçekte yanıltıcı olabilir. Hayatta öyle manzaralar vardır ki aslında çok aldatıcıdır. İnsanların aklı orada kalır. Yani dışarıdan bakıldığında her şey göz alıcı şekilde görünebilir. Siz de oraya gıpta ile bakar hatta içinde olmak istersiniz. Bir de işin içinde olanların düşündüğüne bakalım. Onlar da acı ve eziyet çekiyordur. Bir an önce o karmaşadan kurtulmak istiyordur.

Aynı şey için birileri imrenirken, işin içinde olanlar da bundan hoşnutsuzdur. Yani hiçbir şey göründüğü gibi olmamaktadır. Dışarıdan siz hoş görünen bir şey son derece aldatıcı olabilir. O yüzden neyi istediğinize daha çok dikkat etmelisiniz. Mesela bir pazar yeri bizim için uzaktan şenlikli bir yer gibi görünür. Ancak maddi durumu çok iyi olmayan bir insan orada bulunup da her şeyin çok pahalı olduğunu bildiğinden onun için pazarda olmak eziyet gibidir. Çünkü evi, çocukları için bir şeyler almak istiyor ama hayat pahalılığı belini büküyor. Oysa biz uzaktan baktığımızda o ne güzel bir yer, her şey  var, sebzeler, meyveler, yeşillikler, insanlar hep bir arada, ne güzel diye düşünürken oradaki pahalılığın yol açtığı üzüntüyü göremeyiz.

Sonuç olarak karşımıza çıkan bir olay veya durum hakkında işin içine girmeden yorum yapmak çok doğru olmaz. Size geriden bakıldığında çok iyi görünen bir şey belki de yürek sızlatan bir haldedir. Bunu içine girmeden bilmek, anlamak mümkün değildir. O yüzden imrenerek baktığımız her şey uzaktan göründüğü gibi hoş değildir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski