Yıllardır yabancı bir ülkede yaşadığınızı hayal ediniz. Aile üyelerinizden birine, ülkenize ve ailenize duyduğunuz özlemi anlatan bir mektup yazınız.

6. Sınıf için Yıllardır yabancı bir ülkede yaşadığınızı hayal ediniz. Aile üyelerinizden birine, ülkenize ve ailenize duyduğunuz özlemi anlatan bir mektup yazınız cevabına bakınız.

Canım ablacığım sizden ayrılalı uzun yıllar oluyor. Öncelikle nasılsınız, iyi misiniz diyorum. İnşallah hepiniz de iyisinizdir. Herkesi o kadar çok özledim ki anlatamam. Annemin yaptığı mumbar dolması, içli köfte, mercimek çorbası hepsi adeta burnumda tütüyor. Evet, burada da yemek çeşitleri oldukça fazla ama kendi ülkemizin havası, suyu, yemeği bile bir başka oluyor. Onların tadını burada hiçbir zaman alamadım.

Kardeşlerimi yine çok sevdiğimi söylemeni istiyorum. Onlarla bir arada olunca çok güzle vakitler geçirirdik. İnsan ülkesinden uzun zamandır ayrı kalınca içinde gitgide büyüyen özlem duygusunu bastırmakta zorlanıyor. Neyse ki benim için tek teselli bu yaz oraya gelecek oluşumdur. Beni merak etmeyin. Ben burada çok iyiyim. İşime de alıştım. Her şey yolunda gidiyor. Bir tek ayrılık meselsi zor oluyor. Onu da bu yaz çözeceğiz. Babam da iyidir umarım. Yine televizyon karşısına geçip çayını yudumladığını hayal ediyorum. Haberle bakıp sinirlendiği zamanlar yaptığı yorumları dinlemeyi bile çok özledim. Onun da ellerinden öperim, Herkese çok selam ediyorum.

Canım ablacığım, hepinizi çok seviyorum. İyi ki varsınız. Ülkemizin her şeyi ne kadar kıymetliymiş. Ben bunu şimdi çok iyi anladım. Galiba insanın ülkesinin ve ailesinin kıymetini anlaması için uzun yıllar ayrı kalması gerekiyormuş. Bu o kadar belirgin bir şey ki ancak yaşayan bilir. Ha bu arada senin yaptığın o atıştırmalık kurabiyeleri de unutmuş değilim. Geldiğimde bana tepsi tepsi kurabiye yapacaksın, tamam mı? Neyse beni düşünmeyin, halim keyfim yerinde. bir tek ayrılık ve özlem biraz ağır basıyor ama buna da mecburuz, artık alışacağız. Ablam herkese selamlar ediyorum, Görüşürüz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski