Doğru bildiğinden şaşmayan insanların karakter özellikleri nasıldır? Kompozisyon yazarak açıklayınız.

“Doğru bildiğinden şaşmayan” insanların karakter özellikleri nasıldır? Çevrenizde böyle insanların olup olmadığını belirtiniz.

Doğru bildiğinden şaşmamak kendinden emin olmak ve bu yolda kararlılığını devam ettirmek demektir. Bir insan neye inanıyorsa o yolda şaşmaz. Başkaları onu çevirmeye çalışsa da o, kararlı tutumunu sürdürür. Çünkü inandığı bir yol var. Sonuna kadar da gitmek ister.

Birçok konuda kendisini çok iyi tanıyan iri artık karakter sahibidir. Onu ne yapsanız da değiştiremezsiniz. Doğru bildiğinden şaşmayan insanlar da böyledir. Artık kişiliği çok sağlam bir hale gelmiştir. O insan neyi doğru görüyorsa ona uygun davranır. Sözlerinizle onun aklını bulandırmak mümkün değildir. Onun doğru bildiğine karşıta düşünceler öne sürseniz de bundan pek fazla etkilenmez. kendi doğrularının peşinden gitmeyi her zaman tercih eder. Anlayacağınız böyle insanların sağlam bir karakteri vardır.

Sonuç itibariyle doğru bildiğinden şaşmayan insan her konuda başarıya daha yakındır. Mücadele ederek kendi inandığı ve doğru bildiği şeye ulaşmak ister. Bundan somut bir sonuç almayı düşünür. O yüzden düşüncesi ve davranışları birbiriyle uyumludur. Kimse onu bu düşüncesinden geri çeviremez. Kararlılık onun ruhuna işlemiştir. Kısacası bu insanların karakter özellikleri olarak hırslı, mücadele ruhu gelişmiş, kendinden emin bir halde, inandığı yolda yürümeyi seven, cesareti yüksek gibi özellikler sayabiliriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski