İnsan Hayal Ettiği Müddetçe Yaşar Kompozisyon

Bu bölümü inceleyince insan hayal ettiği müddetçe yaşar, hayal ettiği kadar vardır ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir sahibi olacaksınız.

Kendi varlığımızı güçlü bir şekilde ortaya koymak istiyorsak hayal kurmaktan vazgeçmemeliyiz. Hayal etme durumu insanın dünyadaki varlığının göstergesidir. Hayal kurmayan insan yok hükmündedir. Bedenen yaşıyor olsa da kendini bu hayatta kanıtlamış sayılmaz. Hiçbir hayali olmayan insan bu dünya için gereksiz bir ayrıntı gibidir. Olsa da, olmasa da pek bir şey fark etmez.

Mesela ben, ileriye dönük bazı hayallerimi gerçekleştirmek için belli bir çaba gösteriyorum. İşte bu çaba benim varlığımı ortaya koyuyor. Oysa hiç hayal kurmasam o zaman sanki yaşamıyormuş gibi olurum. Çünkü hayali olmayan amaçsızdır. Amaçsızlık da insanı göstermez, aksine dünyadan silinmesine neden olur. Şimdi bir mühendis ya da pilot olmanın hayaliyle yaşıyorsanız, hayata daha sıkı tutunursunuz. Adımlarınızı buna göre atarsınız. İlerlediğiniz her mesafe sizin varlığınızın kanıtı olur. Hayali olmayan bir insan amaçsızca yaşayacaktır. Gerçekleştirmek istediği hiçbir amacı bile olmayan biri hayattan keyif alamaz. Hiçbir şey yapmak istemez. Çalışma hevesini yitirir. Anlayacağınız hayallerimiz bizi hayata bağlar. Dünyadaki her şeyin anlamlı olmasını sağlar. Bu gibi nedenlerle bir şeylerin hayalini mutlaka kurmalı ve o yolda çaba göstermeliyiz.

Kısaca ifade edecek olursak yaşadığımızı belli etmek için hayal kurmalıyız. Böylelikle bu dünyada ben de varım mesajını herkese açıkça vermiş oluruz. Çünkü ortada bir uğraş olacaktır. Gösterdiğimiz gayret de gözle görülür bir hal alacaktır. Bu demektir ki ben yaşıyorum, ayaktayım, ulaşmak istediğim hayallerin peşinden gidiyorum. Eğer herhangi bir şeyi hayal etmiyorsanız dışarıdan bakıldığında sanki yaşamıyorsunuz gibi bir algı oluşur. Can taşırsınız elbet ama varlığınız pek de anlaşılmaz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski