İnsanların Öldüğü Hiçbir Dava Haklı Değildir Konulu Kompozisyon

İnsanların öldüğü hiçbir dava haklı değildir konulu bir kompozisyon örneği yazımız için bakınız.

Savaşlar hortlayınca olan masum insanlara oluyor. Savunmasız halde üzerilerine bomba yağdırılan insanlar acımasızca öldürülüyor. Oysa bu savaşların neden çıktığını anlamak istediğimizde devletlerin kendi çıkarları olduğunu görüyoruz. Onlara sorsanız kendilerini haklı görürler. Pek, insanların ölmesine ne demeliyiz? Tabi ki bu çok acı verici bir şeydir.

Şimdi düşünürsek herkes bu dünyada güzelce yaşamayı ister. Bunda da haklılar. Zaten dünya geçici olunca ömrümüz yettiğince şu dünyada yaşayıp gideceğiz. Ama bu ölümün savaşla olması can yakıcıdır. Yaşayacak onca güzellik varken neden savaşlar çıksın da insanlar ölsün ki? Bence bu tür katliamlar hiç gerek yoktur. Her gün TV'lerde insanların haksız yere öldüğü haberlerini izlemek bile çok üzüyor bizleri. Dolayısıyla devlet yönetenler de bu düşünceyi benimseyip ölümlerin önüne geçmelidir.

Sonuçta insanlar ölüyorsa bu savaşların haklılık payı yoktur. Herkes olaya kendi devletinin çıkarı ve güvenliği yönünden baktığı için kim ölmüş, kim ailesini kaybetmiş, kim korku ve travma yaşamı bunu umursayan yok. Oysa insan can taşıyor. O bombalar, o savaş uçakları korku yağdırıyor adeta. Bir de hiç sebepsiz yere insanlar güzel günler göreceği yerde ölüyor. Bu yüzden insanların öldüğü hiçbir dava haklı değildir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski