Gözden Düşmek ile İlgili Kompozisyon

Bu yazımızda gözden düşmek ile ilgili kompozisyon hakkında bir metin yazdık.

İnsanların başkasının gözünde bir değeri vardır. Yaşanan hadiselere bağlı olarak bu değeri zamanla yitirirler. Eskiden çok kıymetli olup da artık hiçbir şey ifade etmemeye gözden düşmek denir.

Örneğin bir kimseyle çok iyi ilişkiler kurarsınız. Aranızdan su sızmıyordur. O kişinin gözünde çok özelsinizdir. Bir gün hiç beklenmedik kötü bir şey yaparsınız. Başka bir deyişle yaptığınız şeyle o kişiyi derinden yaralarsınız. O da artık size olan sevgisini bitirir. Bu sevgi ve kıymet durduk yerde bitmez tabiki. Sizin olumsuz tavrınız veya sözünüz buna neden olur. İşte böyle bir durum cereyan edince eski değerinizden eser kalmaz. Dolayısıyla gözden düşmüş olursunuz.

Sonuç olarak kendimizi çok önemli yahut özel biri olarak görmemeliyiz. Zira hiç kimse vazgeçilmez değildir. Bir gün bir bakmışsınız ki kimse yüzünüze bile bakmıyor. Nereden nereye der, susarsınız. Demek istediğim nokta, kendi değerimizi kendimiz belirleriz. Bu yüzden herkese iyi davranmalı, insanların gözünde sahip olduğumuz değeri korumalıyız. Kısacası gözden düşmeye yol açacak söz ve eylemlerden kaçınmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski