Günlük yaşantınızda görme engelli kişilere nasıl yardımcı olabileceğinizle ilgili bilgilendirici bir yazı yazınız.

Aşağıya, günlük yaşantınızda görme engelli kişilere nasıl yardımcı olabileceğinizle ilgili bilgilendirici bir yazı yazınız. Yazdıklarınızı zenginleştirmek için çizim veya görsel kullanınız.

Görme engelli kişiler için hep iyi niyetli olurum. Onları yolda yürümeye çalışırken görsem karşıdan karşıya geçmelerine yardımcı olurum. Gideceği yere tek başına gidecek halde değilse ona eşlik ederim. Gidip geldiği yolları hafızasında ezberlemiş olabilirler. Eğer hangi yönü isterse o tarafı tarif ederim.

Görme engelli kişi benim okulumda veya sınıf arkadaşımsa kantine götürürüm. İstediği malzemeleri almasını sağlarım. Merdivenden aşağı inerken kolunda tutar düşmemesi adına yardımcı olurum. Dışarıda görme engelliler için ayrılan sarı renkli kabartma şeklindeki yoldan yürümesini sağlarım. Bir ödevi veya okunacak bir şeyi varsa onları ona okurum. anlamasına katkıda bulunurum. Ha bunları yaparken asla gocunmam. Oflayıp puflamam.

Sonuçta onlar da bizim gibi bir insandır. on derece anlayışlı olur, görme engellilerin işlerini kolaylaştırırken sabırlı davranırım. Günlük yaşantımızda bizim nasıl ihtiyaçlarımız oluyorsa onların da aynısı olacaktır. Mesela ekmek alma, okula gitme, çarşıya, pazara çıkma, ayakkabı alma, eve dönme gibi değişik işleri olabilir. Bir yerden bir eyer giderken kollarına girip yardım edebiliriz. Benim görme engelliler için yapabileceklerim bu kadardır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski