Mum Olmak Kolay Değildir Işık Saçmak İçin Önce Yanmak Gerek Kompozisyon

Mum olmak kolay değildir ışık saçmak için önce yanmak gerek ile ilgili kompozisyon örneği için bu sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.

İnsanın yanması demek hayatta çeşitli sıkıntılar yaşaması ve bunlardan alının akıyla çıkması demektir. Yani yanmak olgun, görmüş, geçirmiş bir insan olmak anlamına gelir. Bir genç ile bir yaşlıyı birbirinden ayıran d abu durumdur. Genç olanlar henüz pişmemiştir. Yaşlılar ise o kadar o yaşa gelinceye kadar birçok zorluğa katlanmış, sıkıntıya göğüs germiş. Dolayısıyla onlar daha içi dolu insanlardır. Mum olmak da böyle bir şeydir.

İnsan acı dolu yaşanmışlıklarıyla yanarak kişilik açısından olgunlaşır. Hayata daha farklı ve doğru yönlerden bakar. Böylece artık tecrübeli bir hal alır. Bu tecrübesiyle etrafını aydınlatana bir ışığa dönüşür. Bu nedenledir ki aklımızın ermediği, kararsız kaldığımız bir şey hakkında önce büyüklerimize sorma gereği duyarız. Çünkü onlar bize ışık olur. Yol gösterir. Şunu şöyle yapmalısın diye akıl verir. Sonuç olarak insanın ışık olması onun hayata daire pek çok şey yaşamış olması demektir. Bu hali eskiden bugüne kadar çok zorluk çekmesinden kaynaklanır. Artık o kişi akıl sahibi, bilge biri oluvermiştir. Bundan sonra ise yanındakilere ışık vererek onları aydınlatır. Yani insanlar, yakınlarına faydalı başımız sıkıştığında kapısını çalacağımız aklıselim bir insandır. Zira her şeye aklımız ermeyebiliyor.

Bazen tükenmiş, ne yapacağını bilmeyen, karanlığa hapsolmuş gibi çaresiz kalıyoruz. Bizi bu kuyudan çıkaracak bir ışığa ihtiyacımız oluyor. İşte o ışık da aslında yanmak kelimesiyle anlatılmak istenen çok şey görüş yaşamış insanlardır. Böyle insanlar artık mum olmuş, bir karanlık anında etrafındakilere ışık vererek hayatı kolaylaştıran bir etkiye sahiptir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski