Ağacı Kurt İnsanı Dert Yer ile İlgili Paragraf

Ağacı kurt insanı dert yer ile ilgili paragraf halinde kompozisyon için bakınız.

Dert çekmesi çok zordur. Derdi çeken insan gitgide zayıf düşer, eski gücünü arar da bulamaz. Çünkü bir derdiniz varsa bu sizi zaman içinde yer bitirir. Hani elma ya da ağacın içinde bir kurt olsa, onu kemirir, içini oyar ya, dert de insanın gücünü azaltır.

Bir zamanlar kendinizi zinde hissederken dert çeke çeke artık eski halinizden eser kalmaz. Hiçbir şey artık tat vermez. Millet neşe içinde gülüp eğlenir ama siz bir köşeye çekilir, mutsuzluğunuzla baş başa kalırsınız. Dert dediğimi insan acı ve elem veren sıkıntılardır. Büyüklüğüne göre her derdin etkisi de belli oranlarda olacaktır. Büyük bir deri olan daha çok acı çeker, daha fazla yıpranır. Buna dayanmak için çabalarken bir de bakar ki artık ayakta durmaya bile gücü yok. Yani dertler onun enerjisini her anlamda sömürür. Normalde insanın içinde bir yaşama sevinci olur. Dertler ise bu sevince gölge düşürür. İlk başat pek anlamazsınız ancak ilerleyen aylarda artık kendinize o eski direnci bulamazsınız. Farkında olmadan yavaş yavaş çöktüğünü anlarsınız.

Sonuç olarak derdin insan ciddi yaptırımları vardır. Başa gelen dert insanı zamanla zayıf düşürerek bir kurdun ağacı yemesi gibi yer, bitirir. Yine de insan sabretmeyi öğreniyor. Son ana kadar bu dertten kurtulmayı bekliyor. Ama bu süreçte yüzünde kırışıklıklar oluşuyor, saçlarına aklar düşüyor. Demek ki çektiği derdin bir faturası var.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski