Kaz Gelecek Yerden Tavuk Esirgenmez Kompozisyon

Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez ile ilgili kompozisyon için bakınız.

Bir yerden sizin ona vereceğinizden daha büyük oranda bir kazanç gelecekse sizin verdiğiniz küçük şeyin pek bir önemi yoktur. Çünkü karşı taraf daha büyük ve kıymetli bir şey verecektir. Örneğin tanıdığınız varlıklı bir iş adamı olsa, o size bir arsa verecek. Siz de ona bir gün akşam yemeği ikram edeceksiniz diyelim. Şimdi onun için hazırladığınız yemeğin kıymeti mi daha büyük, yoksa alacağınız arsa mı daha kıymetlidir diye bakarsak tabii ki onun size verdiği arsa çok daha maliyetli ve karlıdır. Bu durumda siz karlı çıkmış oluyorsunuz.

İnsanlar arasında karşılıklı bir alışveriş her zaman mevcuttur. Bu alışveriş sırasında biraz işin içine menfaat girebilir. Siz ona bir şey verirsiniz, O size daha nitelikli bir şey verir. Bu durumda gözünüz ona vereceğiniz o küçük şeyi görmemelidir. Yani ortada sizin tarafınızdan yapılacak küçük bir fedakarlık olacaktır ama bunun karşılığında çok daha büyük bir lütufla ödüllendirileceksiniz.

Sonuç olarak mesele aslında bir çıkar meselesine dayanmaktadır. Büyük çıkar elde edeceğiniz bir yere karşı ufak da olsa bazı özverileriniz olur, taviz verirsiniz. Bu da sizi çok etkilemez. Zira karşı taraftan gelecek olan çıkar çok daha kazançlıdır. Bu da sizin kazançlı çıkmanız demektir. Dolayısıyla bir yerden gelecek olan büyük bir kazanç karşısında sizin de küçük bir ikramınız, fedakarlığınız olacaktır. Bunun bir yükü olmayacağı için böyle bir jestte bulunmak insan bir şey kaybettirmez.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski