Balık Baştan Kokar Kompozisyon

Balık baştan kokar anlamı ile ilgili kompozisyon hakkında kısaca bir yazı yazdık.

Bir toplumu yönetenlerin tutumu bozuk olursa bu durum, tüm halka yayılır. Halkın işlerinde düzensizlik, ciddiyetsizlik varsa bu demek oluyor ki oradaki yönetimde bir sorun var. Toplumdaki düzenin işleyişi ve insanların hoşnutluk derecesi, kurallara riayet etmesi yöneticilerin tutumuna bağlıdır. Yönetim disiplini elden bırakırsa halk da bundan kendine pay çıkarır.

Yönetilenler genel olarak kendilerini kim yönetiyorsa onları örnek alır. Tutumlarını, duruşlarını, önemli konulardaki davranışlarını iyi bir şekilde gözlemlerler. Eğer yönetici kadrosu işini düzgün yapıyorsa
 problemleri önemsiyorsa halk da buna göre aynı ciddiyeti gösterir. Ancak yönetim kadrosundaki kişiler olumsuz örnek olabilecek boş vermişlik havasında ise o zaman onların yönettiği toplumda da aksaklıklar baş gösterir. Bunun başka bir açıklaması yoktur. Üst kademe nasılsa alt tabaka da öyle davranmaya başlar.

Sonuç olarak yönetimi elinde bulunduranlar çok büyük bir toplumsal sorumlulukla karşı karşıya olduğunu bilmelidir. Buna göre toplumun düzenini sağlayacak şekilde örnek teşkil etmelidir. Onlar ne kadar tertipli, düzenli, disiplinli olursa halk da öyle olur. Kıyafetten tutun da söyledikleri sözlere kadar her halleri çok dikkat çeker. Bu yüzden kıyafetleri yöneticiliği uygun, sözleri aynı şekilde seçici olmalıdır. Yani herhangi bir yanlış anlaşılmaya fırsat vermeyecek şekilde kelimeleri bile seçerek kullanmalılar. İşe erken gitmeliler mesela. Bu halkın gözünde işlerini önemsediklerini gösterir. Bunun gibi daha pek çok örnek sayabiliriz. İşin aslı yönetimde bir çatlak varsa bu çatlak, kırıla kırıla halkın en alt tabakasına kadar gider.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski