Ve Son Sözü Hep Alın Yazısı Söyler Kompozisyon

 Ve son sözü hep alın yazısı söyler ne demek? Bu söz ile ilgili bir kompozisyon yazınız.

İnsanlar ilerisi için hep bir plan yapar. Kafasında kurduğu bu planlar bir yere kadar işleyebilir. Çünkü plandan daha etkili olan bir şey var ki, o da alın yazısıdır. Alın yazısı kaderimiz olarak son sözü söyler. Mesela yıllarca pilot olmanın hayaliyle okuyan bir öğrenci gereken puanı alamaz ve sonunda düz bir memur olabilir. Onun planı farklıdır, alın yazısının ona biçtiği rol daha farklıdır. Böyle bir durumda son sözü alın yazısı söylemiş olur.

Birçok kişi gelecekte şunu yapacağım, iş yeri açacağım, çok para kazanacağım diye düşünürken alnına ne yazılmışsa gerçekten bunlar olur. Hiçbir şey istediğiniz gibi gitmez alın yazınız ne ise onlar gerçekleşir. Böyle bir anda üzülmemek lazım. Her şeye rağmen hayat devam ediyor ve halimize şükretmemiz gerekiyor. Alın yazımızın bize biçtiği ömür için isyan etmemeliyiz. Hatta başımıza gelen durumu kabullenmek daha doğrudur. Zira ne kadar plan yapsak, hayal kursal da bunları çoğu gerçekleşemeyecektir. Elbette bazıları olabilir ama hepsi gerçek olacak diye kendimizi zorlamamalıyız. Alın yazısı denen şeye inanmak zorundayız. Herkesin bir alın yazısı var. Alın yazısı ömrümüzde neler yaşanacağını belirten kaderimiz olarak hep karşımıza çıkar. Biz istesek de istemesek da alın yazımız hep peşimizde olacaktır.

Sonuç itibariyle insan benliğinden gelen istekler doğrultusunda yarınlarda daha iyi bir hayat yaşamayı ister. Bunun için şunu hayata geçireceğim der. Bu amaçla birçok kurgu ve plan kafasında belirir. Bunları gerçekleştirmek için bazı adımlar atar. Ama alın yazısının ona neler getireceğini pek düşünmez. Aklında gerçekleştirmek istediklerinin heyecanı daha ağır basar. En sonunda ise son sözü hep alın yazısı söyler.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski