Benim Manevi Mirasım Bilim ve Akıldır Kompozisyon

Benim manevi mirasım bilim ve akıldır ile ilgili kompozisyon yazısı için bakınız.

Atatürk kendisi bu dünyadan göç etmiş ama bizlere çok önemli manevi derecesi yüksek iki miras bırakmıştır. Bizler bilim ve aklı temel alırsak her zaman faydalı bilgiye ulaşırız. Daima doğru yolda ilerleriz. Bilim ev aklın ışığı bütün insanlığı aydınlatır. Kendimize böyle bir rehber gösterilmiş. Bizler de bu iki mirası benimsediğimiz takdirde her zaman karlı çıkacağımızı bilmeliyiz.

Uygar ve gelişmiş bir toplum olmanın en önemli göstergesi akıl ve bilime önem vermektir. Zihinlerimiz akıl ve bilimi birinci sıraya alırsa yapacağımız bütün çalışmalar hep olumlu katkılar sağlayacaktır. Çünkü aklın gösterdiği, bilimin aydınlattığı yol çağdaşlık yoludur. Bu yolda yürüyen ise asla geri kalmaz, pişman olmaz. Bir toplum için gelişmekten daha önemli bir olgu yoktur. Gelişmek için bilime yatırım yapılmalıdır. Bilim de aklı kullanarak gerçeğe ulaşma çabası değil midir zaten? Dolayısıyla hepimiz devletimizi daha güzel noktalara taşımak için bilimsel çalışmalara yönelmeliyiz.

Bilim akılla birleşerek insanlık yararını gözettiği için buna gerçekten çok ihtiyacımız vardır. Kimse bilim olmadan ilerleyeceğimizi iddia edemez. O yüzde Atatürk’ün manevi mirası olan bilim ve akıldan asla vazgeçmemeliyiz. Eğer bir ışık arıyorsak bunu uzakta aramanın manası yok. Asıl ışık Atatürk'ün gösteriği bilim ve akıl yoludur. Bu yoldan ayrılmadığımız her ana gelecek günlerimiz, yarınlarımız daha aydınlık olacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski