Çocuğun Eğitiminde Aile mi Okul mu Önemlidir Münazara

Çocuğun eğitiminde aile mi okul mu önemlidir konulu bir münazara yazısı için bakınız.

Dünyaya gözünü açtığı ilk andan itibaren çocuğa en yakın yer ailedir. Bu kapsamda ailesi çocuğun çevresini tanıması bakımından yeri doldurulamaz bir öneme sahiptir. Öncelikle ailesiyle yaşamı anlamlandıran bir çocuk bu süreçte henüz okul çağında değildir. Bu yüzden ilk olarak ailenin çocuğa vereceği eğitim çok kıymetlidir. Gerekli ilgi ve sevgiyi ailesinden alan bir çocuk okul yaşına kadar birçok şeyi öğrenmiş oluyor Yani okula geldiğinde bir alt yapıya sahip vaziyette olmaktadır. Bu noktadan bakılırsa çocuğun eğitiminde ailenin ne kadar önemli olduğunu gerçeğiyle karşılaşırız.

Okul, her açıdan bir çocuk için eğitim yuvasıdır. Okulda toplumun küçük bir örneği mevcuttur. Burada kimse tek başına olmadığı için istediği gibi davranamaz. Bazı kurallara uymak ve diğer öğrencileri göz önünde bulundurmak lazımdır. İşte okulun çocuğa sağladığı önemli bir katkı burada gizlidir. O da, toplumsal bir yerde kendini dizginleyebilmesidir. Diğer bir ifadeyle kalabalıkta başkaları da olunca onlara saygılı olmayı, bir şeyleri paylaşabilmeyi, kişisel ve sosyal yönümüzü geliştirmeyi okuldaki eğitimle tamamlarız.

Kısaca toparlamak gerekirse çocuğun eğitiminde ailenin de okulunda önemli katkıları vardır. Ancak daha ağır basan görüş bana göre okul aracılığıyla aldığı eğitimdir. Ailenin eğitimi çocuğa her şeyi yükleyemez. Birçok açıdan yetersiz kalır. Ama çocuklar okuldaki eğitimle toplumsal düzene ayak uydurmayı öğrenir. Kendini daha iyi tanıyabilir. Başkalarıyla kendini kıyaslar. Hangi seviyede olduğunu daha net görebilir. Yetersizliklerinin farkına varır ve bunları tamamlamaya çalışır. Görüldüğü gibi çocuğun eğitiminde okul daha önemlidir.

22 Yorumlar

  1. NE ALAKA OKUL ÇOUGUN TERBİYESİNİSİNİ HOCASIMI VERCEK

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evt sana Türkçeyi öğretebilir ha bu arada terbiyesinisini değil TERBİYESİNİ

      Sil
    2. evt degil EVET

      Sil
    3. mı ayrı olacak türkçenin içinden geçmişsin valla

      Sil
    4. bence en önemlisi okuldur size katılmıyorum

      Sil
  2. okul daha önemli ve bizim okulda bunlarla ilgili münazara var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ha bu arada evt değil evet

      Sil
    2. Benimde o yüzden bu raya geldim

      Sil
    3. Ya bi süs konuşma saçma sapan

      Sil

  3. bence aile hemde okul çocuğun hayalerini yıkıyor mesala benim kardesim in sınıfına gitim hoca nokta çizmisti herkes farklı seyler söyledi bide en son hafta gittim yine nokta cizdi ve herkes aynı şeyi dedi ondan önce mesala biri top dedi birisi düğme dedi ama şimdi herkes nokta diyor ama ailede ne isterse düşüne bilir noktaya uzay der topa başka bişey der.herkes doktor mu olcak herkes mühendis mi olcak hayır okul herkesin doktor mimar gibi şeyler yapmaya çalısır ama terzi olmasa manav olmasa çifçi olmasa ne yapacak bu dünya.Okulda hocanın sorduğu soruya cevap veremeyince senden bişey olmaz der ama ailede kızmazlar tam tersine mutlu olurlar her şeyi doğru bilmeye gerek yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın 👍🏻

      Sil
    2. Çokhaklısın teşekkürler bu yazıyı yazdığı için bende bundan esinlenerek yarınki türkçe konuşma sınavına hazırlandım çok teşekkürler

      Sil
  4. Evet bence de aile çok önemlidir. Sevgi, saygı yalan konuşmanın kötü olması...gibi şeyleri aileden öğreniriz. Okulda genellikle ders görüyoruz hocalar ara sıra yalan söyleme, küfür etme...gibi şeyler diyor. Bence aile

    YanıtlaSil
  5. Ben aile diyorum ayrıca siz nebiçim insansınız yazım yanlışı var, ayrıca AİLE DAHA DA ÖNEMLİ!!!

    YanıtlaSil
  6. Okulda adı üstüne din kültürü ve "ahlak" bilgisi dersi var ahlak diyenlere

    YanıtlaSil
  7. Sanki hepiniz Türkçeyi doğru konusuyorsunuzda o öyle değil böyle bu buyle değil böyle diyorsunuz

    YanıtlaSil
  8. TDK aramıza katıldı. Sanki yanlış yazınca idam edilicez.

    YanıtlaSil
  9. bir sus artık yeterrrrr

    YanıtlaSil
  10. önemli olan konunun haklılığı değil nasıl haklı çıkıldığıdır

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski