Gemi Karaya Vurmuşsa Deniz Son Sözünü Söylemiştir Ne Demek? Kompozisyon Yazınız.

Gemi karaya vurmuşsa deniz son sözünü söylemiştir sözünün anlamı ne demek? Kompozisyon halinde kısaca yazınız.

Gemi denizdeyken deniz onu bağrına basar. Ama karaya vurduğunda deniz onu istemiyor demektir. Yani insanların birbirine olan sevgisi bitince bunu açıkça belli eden tavırlar gösterirler. Belki birisyle çok yakın bir sevgi bağınız vardır. Daha sonra yaşanan olumsuz gelişmeler neticesinde araya mesafe koyar ve benden sana yar olmaz demek için sizi uzaklaştırmaya çalışır.

Geminin karaya vurması ayrılık anlamı çağrıştırıyor. Yani insanlar samimi olup birbirini sevse bile bazen bu sevgi bitme noktasına geliyor ve bir yerden sonra böyle devam edemeyeceği belli oluyor. İşte araya ayrılık girmesi tıpkı geminin karaya vurmasında denizin son sözü söylemesi gibidir. Sizi istemeyen sevgisine çok muhtaç olduğunuz biri son sözü söyler ve her ley burada bitti demek ister. Artık ne yapsanız da kar etmez. Burada eğer biri size eskisi gibi iyi davranamıyorsa, size karşı sevgisi azaldıysa son sözü o söylemiş ve sizi bu duruma düşürmüştür.

Bir açıdan da gemi denize muhtaçtır. Denizin engin suyu olmasa gemi orada ilerleyemez. Dolayısıyla sevgisine muhtaç olduğumuz kişiler bize göre daha büyük bir seviyededir. Onlar bizsiz yapabilir ama biz onlarsız yapamayız. Demek ki sevgi bağlarımız olan kişilerle atamız iyi tutmalı ve bu sevginin sürdürülebilir olmasını sağlamalıyız. En ufak bir yanlışımızda bizi bir kalemde silebilirler. Her şeye bir nokta koymak zorunda kalabiliriz. Bunun vereceği azabı kaldırmak da çok zorludur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski