Kazana Yanaşırsan Karası Bulaşır Kötüye Bulaşırsan Belası Bulaşır Kompozisyon

Kazana yanaşırsan, karası bulaşır; kötüye bulaşırsan, belası bulaşır sözü ile ilgili kompozisyon için bakınız.

Kötü insana yaklaşmak hiç doğru değildir. Burada yaklaşmak onunla içli dışlı olmak, samimiyeti ilerletmek demektir. Kötü huyu olan biriyle yakın ilişkiler kurmak sizin de ondan bazı kötülükler almanız anlamına gelir.

Mesela kavgayı yaşam biçimi olarak benimsemiş biriyle takılırsanız her an kendinizi bir kavganın ortasında bulma ihtimali vardır. Bu da belaya bulaşmanıza neden olur. Hayatta kötü insanlar olduğu gibi çok kötü ortamlar da vardır. Doğru olan bunlardan uzakta durmaktır. Yani sizi kötülüğe yönelten, başınızı belaya sokabilecek kişi ya da durumlara en iyisi hiç yaklaşmamaktır.

Kazan üzeri kara olmasıyla bilinir. Çöplük pis ve kötü kokan çöpleri içinde barındırır. Kazana elinizi sürseniz eliniz kara olur. Çöplüğe girseniz üstünüz başınız pis olur. Anlatmak istediğim asıl nokta kötü olan bir şeye her zaman mesafeli durmalıyız. Çok fazla yaklaştığınız bela, kötülük veya kötü kişiler başınıza iş açar.

Sonuç olarak kendimizi bütün kötülüklerden korumanın en doğru yöntemi onlarla aramıza hep bir mesafe koymaktır. Siz kötü olan şeylerden ne kadar uzak durursanız belalarla karşılaşma ihtimaliniz de o kadar az olacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski