Ağaç Meyvesi Olunca Başını Aşağı Salar Kompozisyon

Ağaç meyvesi olunca başını aşağı salar ile ilgili kompozisyon yazımız için bakınız.

Yaptığı eserlerle insanlara fayda sağlayan, çeşitli faziletlere sahip ve kendisini çok iyi yetiştirmiş bir insan meyvesi olan bir ağaö gibidir. Meyvesi olan ağacın, bu meyvelerin ağırlığından başını aşağı salması insanlara faydalı eserler veren insanın alçak gönüllü olmasını kast eder.

İnsanın erdemli biri olması, başkalarına faydalı olabilecek projeler geliştirmesi onu daha ağırbaşlı yapar. Dolayısıyla bir alanda kendi yeterliliklerimizi artırmak, ortaya koyduğumuz eserlerle insanlık için çalışmak alçak gönüllülüğün kaynağını teşkil eder. Zaten işe yarar bir şey yapmak, insana iyi hissettirir. Hiç kimseye faydası olmayan biri ise kendini yetersiz görerek olumsuz duyguların pençesine düşer.

İnsan için bilgili, erdemli, donanımlı olmak çok önemlidir. Yaptığınız bir icat veya insanların kullanımına sunduğunuz somut bir şey ne kadar faydalıdır değil mi? Bu seviyeye velen biri olgunlaşmış, meyvesi olan bir ağaçla aynıdır. Onda beliren en temel vasıf artık alçak gönüllü olmasıdır. Çünkü o güne kadar birçok aşamadan geçmiş, belli bir noktaya ulaşmıştır.

Kısacası faydalı insan, erdemli bir kişiliğe sahiptir. Topluma, bütün insanların hayatına kolaylık sağlayan önemli eserler üretmiştir. Bu tür kişiler insanlık yararını gözettiği için alçak gönüllüdür. Hiçbir şekilde kendini yüksekte görmezler. Artık üretken ve faydalı olmalarıyla kibir denen kendini beğenmişlik duygusunu yenmeyi başarmış ve mütevazılıkta zirve noktaya ulaşmışlardır.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski