Emanet ile İlgili Kompozisyon

Emanet ile ilgili kompozisyon için bu sayfayı inceleyiniz.

Emanet denilen şey bize ona göz kulak olmamız için geçici olarak bırakılan bir şeydir. Bu anlmda emanete sahip çıkmak çok önemlidir. Eğer bir başkası size emanet olarak bir şey bırakıyorsa, bu onun size koşulsuzca güvendiğini gösterir. Demek ki onun nazarında siz sağlam birisiniz. Emanete hıyanet etmeyeceğinizden emindir.

İnsan kendisine bırakılan emanete sahip çıkmalı ve onu korumalıdır. Çünkü güvenilir olmak bunu gerektirir. Bir eşya ya da farklı bir şey emanet edilebilir. Örneğin vatan bize atalarımızdan emanettir. Onu düşmanlara karşı korumasıyız. Kendimizden çok onun güvenliğine bakmalıyız. Ya da bir tanıdığınız size bir eşyasını bırakabilir. Daha sonra uygun bir zamanda onu almak ister. Nasıl aldıysanız emaneti aynı biçimde sahibine vermek gerekir. Başına hiçbir şey gelmemesi için onu çok iyi yerde saklamalısınız. Böylece kişilik olarak da sağlam bir yapıda olduğunuzu kanıtlamış olursunuz.

Evet, bazen bir emanetle yükümlü olabiliyoruz. Bize düşen böyle bir durumda onu kem gözlerden korumak ve üstüne titremektir. Emanete gözü gibi bakan biri kendisinden emin olunan bir insandır. Bizler de o anda müsait olamayabilir, bir şeyimizi başkasına emanet edebiliriz. Böylesi bir durumda ise o kişiden emanetimize sahip çıkmasını bekleriz. Dolayısıyla emanet ihanet değil korunmayı ister. Çünkü ödünç alınan bir şeydir. Vakti geldiğinde sahibine zarar görmemiş, sağlam bir halde teslim edilmesi gerekir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski