Zaman Mı Bizi Yönetir Biz Mi Zamanı Münazara

Zaman mı bizi yönetir biz mi zamanı ile ilgili münazara için yazdığımız savunma metnine bakınız.

Gerçekten baktığımızda zamanın bizi yönettiği çok açıktır. Çünkü insanlar bütün planlarını zamana göre yapıyor. Bir işe girmek olsun ya da başka bir konu olsun bir sorun yaşanmaması için her şeyi öncede ayarlıyoruz. Zamanım yok dememek için bütün planlar erkenden yapılıyor. Gerekli çalışmalarımızı önceden yapınca zaman bulamama sorunu ile karşılaşmıyoruz.

Bazen o kadar yoğunluk okluyor ki kendimize bile zaman ayıramıyoruz. Okul hayatı zaten günün çoğu kısmını elimizden alıyor. Bundan sonra dinlenmek olsun, yemek faslı olsun veya alınacak bir şeyler olsun geriye çok az zaman kalıyor. Biz de işlerimizi yetiştirmek için koşturup duruyoruz. Sınavlar bir yandan başlıyor. Günlük ihtiyaçların giderilmesi falan derken eğlenmeye, dinlenmeye bile vakit kalmadığı oluyor. Bu kadar yoğun tempoda yaşayınca bazen sevdiklerimize zaman ayıramıyoruz. Bizimle görüşmek isteyen olursa onlara zamanım yok diye olumsuz cevap veriyoruz. Zaman bizi yönetmese akşamları erkenden yatmaz, keyfimize bakardık. Ama erken kalmak olayı var. Zamanın her anı da çok önemli olunca kendimizi bu duruma uyumlu hale getiriyoruz.

Sonuç olarak zaman mı bizi yönetir biz mi zamanı penceresinden baktığımızda ağır basan taraf zamanın insanı yönettiğidir. Eğer zamanın kontrolü altında olmasak çoğu zaman saattir, takvimdir pek takip etmeyiz. İstediğimiz gibi yaşarız. Ama maalesef ki böyle olmuyor. Her insan işlerinin önem derecesine göre bir koşturmaca halindedir. Kimse zamanı boşa getirmek istemiyor. Herkes kendi isteklerine kavuşmak için planlı bir şekilde hareket ediyor. Dolayısıyla zamanın insanı yönetmesi de su götürmez bir gerçektir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski