Turizm bacasız fabrikadır sözünü kısaca açıklayınız

Turizm bacasız fabrikadır sözünü kısaca açıklayınız. Turizm bacasız fabrikadır ile ilgili kompozisyon yazısı için bakınız.

Fabrika dediğimiz kurum üretim yeridir. Ürettiği ürünleri satan ve bundan gelir getiren iş yeridir. Yalnız fabrikanın içinde birçok araç çalıştığı için bacası vardır ve bacasından duman çıkar. Yani fabrika için bacalı sanayi ifadesi kullanılabilir. Turizm ise fabrika gibi yaz mevsiminde ciddi gelir getiren bir sektördür. Turistler tatil döneminde ülkemize gelip turizmi canlandırarak hazineye para girişinde önemli ölçüde katkı sağlamaktadır. Bu yüzden turizm çok önemli bir gelir kaynağıdır.

Bir ülkenin yönetimi için çeşitli gelir kaynakları ön plana çıkar Turizm de bunlardan biridir. Turizm sayesinde ülke hazinesine önemli oranda para girişi gerçekleşir. Daha sonra bu gelirle halkın ekonomik kalkınması kolaylaşır. Dolayısıyla turizmin sanayiye benzetilmesi boşuna değildir. Örneğin yaz aylarında birçok sahil kentine yabancı turist akını yaşanıyor. Bunların dışında tarihi yerler, müzeler, geçmişte yapılmış çeşitli eserler de diğer turizm yerleridir. Hangisi olursa olsun oraya gelen ziyaretçiler sayesinde turizm ülke adına çok önemli bir gelir kapısı olma özelliğini her daim koruyor. Sanki bir sanayi işletmesiymiş gibi bir rol üstleniyor. Bunlar da ekonomik alandaki gelişmeye ciddi anlamda katkı sağlıyor.

Sonuç olarak bir ülkenin gelir kaynakları bakımından turizmin yeri ve önemi yarıdır. Bu yüzden turizme yatırım yapmak insanları ülkemize çekmek için turizme uygun alanları restore etmek çok mantıklıdır. Görüldüğü gibi turizm demek birçok alanda yerli ve yabancı turistlerin gezmeleri, görmeleri, için doğal ve beşeri unsurları düzenlemek demektir. Bunlar çevreyi bir sanayi bası gibi kirletmiyor ama ekonomik anlamda bir sanayi gibi gelir sağlıyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski