Açgözlülük ile İlgili Hikaye

Açgözlülük ile ilgili bir hikaye yazdım. Başlık olarak Açgözlülüğün Sonu ismini kullanabilirsiniz.

Farklı bir şehre atanan Osman memurluk hayatına başlamıştı. Yabancı olduğu bir şehre atandığı için ilk iş olarak kendisine bir ev tuttu. Fakat ev sahibiyle yıldızı bir türlü barışmadı. Kendisi evin kirasını zamanında yatırmaya dikkat ediyordu.

Aradan aylar geçti. Osman ödeme günü gelince tık diye kirasını eksiksiz olarak veriyordu. Ama ev sahibi açgözlüydü. Üç ayda bir ev kirasına zam yapıyordu. Başlarda ses çıkarmayan Osman artık bu durumdan sıkılmıştı. Ev sahibine haksız yere zam yaptığı için dava açtı. Ev sahibi de davayı geri çekmesi için onu tehdit etti. Fakat Osman kararlıydı. Sonuna kadar direnecekti. Mahkeme günü geldi. Dava görülmeye başlandı. Osman iyi bir avukat tutmuştu. Mahkemede bu avukat onu çok iyi savundu. Yapılan zamların usülsüz olduğunu, ev sahibinin tamamen açgözlülüğüne dayanarak böyle bir iş yaptığını belgelerle ortaya koydu.

İki tarafı da dinleyen hakimin son kararı Osman'dan yana oldu. Davayı Osman kazandı. Ev sahibinin daha önce aldığı kiraların gereksiz zamlarını Osman'a geri ödemesi kararlaştırıldı. Bir yıl boyunca da zam yapması yasaklandı. Osman davayı kazandığı için mutluydu. Ama durumun buralara kadar gelmesini hiç istemiyordu. Ev sahibinin açgözlülüğü onu buna zorladı. Ev sahibi ise açgözlülüğün sonunun böyle olmasından dolayı önemli bir hayat dersi aldı.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski