Anlamını bildiğiniz bir deyim ile ilgili hikaye edici bir metin yazınız.

Anlamını bildiğiniz bir deyim ile ilgili hikaye edici bir metin yazınız. Bu hikayemizde ağzında bakla ıslanmamak deyimini öyküleyici bir metinde ele alacağız. Belki anlamını bilmediğiniz bir deyimdir ama şimdi öğreneceksiniz. Ağzında bakla ıslanmamak, sır saklamamak demektir.

Harun her gün okul dönüşü çantasını odaya bırakır hemen mutfağa geçerdi. Çünkü karnı biraz acıkmış olurdu. Bu yüzden bir şeyler atıştırmak isterdi. Karnını doyurduktan sonra ise odasına çekili,r ödev yapacağım derdi. Fakat odasında bilgisayarını çar ve sınıf arkadaşıyla çevrim içi olarak oyun oynardı. Soranlara ise çok ödevim var, ders çalışıyorum cevabını verirdi.

Bir akşam oyun oynadığı arkadaşı Selim ve ailesi onlara geldi. Zaten yakınlarda oturuyorlardı. arada birbirlerini ziyaret eder, çay falan içerlerdi. Böyle bir akşamda ikramlar yapılmış ve misafirlerle Harun'un ailesi koyu sohbete dalmışlardı. Harun ve Selim de odada biraz takıldıktan sonra onların yanına geldiler. Bu sırada Selim'e derslerinin nasıl olduğu soruldu. Selim de "Eh işte, idare ediyoruz." falan derken bir anda " Harun'la internetten oyun falan oynuyoruz arada." dedi. O an Harun'un başından aşağı kaynar sular dökülmüş gibi oldu. Çünkü bu onların arasındaki sırdı. Şimdi ise her şey ortaya dökülmüştü.

Harun biraz mahcup oluktan sonra " Her zaman değil, ders çalıştıktan sonra bazen oynuyoruz." diyerek durumu düzeltmeye çalıştı. Ancak annesi pek de inanmadı. Harun Selim'e kaş göz işareti yaparak onu odasına çağırdı. Biraz sonra belli etmeden ikisi de kalkıp odaya geçti. Harun içeride Selim "Ne yaptın oğlum her şeyi berbat etin, senin de ağzında bakla ıslanmıyor." dedi. Selim kusura bakma diyerek onu yatıştırdı. İnsanlık hali işte, bazen fark etmeden sakladığımız şeyleri bile söyleyebiliyoruz diyerek onu teselli etti.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski