Ulaşmak İstedikleri Bir Hedefi Olmayanlar Çalışmaktan Zevk Almazlar Kompozisyon

Bu sayfada ulaşmak istedikleri bir hedefi olmayanlar çalışmaktan zevk alamazlar sözü ile ilgili kompozisyon yazımızı kısaca ele aldık.

İnsanın çalışmasının anlam kazanması bir hedefi olup olmamasına bağlıdır. Hedefiniz yoksa o zaman çalışmak da gereksizdir. Ya da boşuna çalışmış gibi olursunuz. Oysa erişmek istediğiniz bir hedef varsa işte o zaman tüm dikkatini o noktaya yoğunlaştırır ve daha verimli çalışırsınız.

Hedef dediğimiz şeyi asla göz ardı etmemeliyiz. O bize güç veren, çalışmamızı anlamlı kılan bir varış noktasıdır. Bu yüzden erişmek için mutlaka bir hedefimiz olmalı ki çalışmanın da bir anlamı olsun değil mi? Siz bir öğrencisiniz ve sene sonunda kazanmanız gereken çok önemli bir sınav var. Örneğin bu sınav öğrenciler adına tek büyük hedeftir. Bu sınavı kazanmak için konu tekrarı yapmaktan tutun da test çözmeye kadar yaptığınız bütün çalışmaların tek sebebi bu hedefe ulaşmaktır. Eğer sınavı kazanmak gibi bir hedefiniz olmasa o zaman niye çalışasınız ki? Ya da sınava girmeyecekseniz çalışmanız da yersiz olur. Dolayısıyla ulaşmak istenilen hedef insanı çalışmaya mecbur kılar. Aynı zamanda çalışmanın daha dikkatli ve faydalı olmasını sağlar.

Kısacası çalışırken zevk almak için ortada kafaya koyduğumuz, erişmek için çabaladığımız belirli bir hedef olmalıdır. Hedef  olmaması demek amaçsızca çalışmak anlamına gelir ki bu da çalışırken sıkılmaya neden olur. Hem daha iyi çalışmak hem de çalışırken zevk almak için asıl olay hedefin kendisidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski