Anlatım Bozukluğu ile İlgili Hikaye

Anlatım bozukluğu ile ilgili hikaye örneğimizi kısaca ele aldık.

Sefa, son zamanlarda okulu aksatıyordu. Çünkü biraz başı ağrıyordu. Kendisine nasıl olduğunu soranlara çok başım ağrıyor diyordu. Aslında her gün dışarıda oyun oynuyor ama üstünü kalın giymiyordu. Havalara aldanması onun hastalanmasını sağlamıştı. Buna rağmen her koşul ve şartta oynamaktan vazgeçmiyordu.

Mahalledeki diğer çocuklarla okuldan sonra toplanıyorlar. Evlerinin önünde futbol oynuyorlardı. Bir gün takım eşleşmeleri konusunda anlaşmazlığa düştüler. Sefa, kaptanlık ediyordu. Diğerleri ona oyuncu seçerken ayrıntı yapıyorsun diye karşı çıktı. O da arkadaşlarını sakinleştirmeye çalıştı. Sefa, hala tam olarak iyileşmemişti. Lakin yine de futbola olan düşkünlüğü onu oyuna yöneltiyordu. Akşam eve gelince babası ona biraz kızdı. Babasının sözleri karşısında havalara uçtu. O günden sonra birkaç gün dışarı çıkmadı. Fazla evde durunca canı sıkıldı ama yapacak bir şey yoktu. İyileşmesi için buna gerek vardı. Okula da gitmiyordu. Bu sürede saçları iyice büyüdü. Üç günden sonra kendini daha iyi hissetmeye başlayınca babası onu berbere götürüp tıraş ettirdi. Okuldan uzak kaldığı için herkesi özlemişti. Ertesi gün büyük bir heyecanla okula gitti.

Derste anlatım bozukluğu işlenmiş ve Sefa bu konudan geri kalmıştı. Öğretmeni anlatım bozukluğu konusunu onun için yeniden anlattı. Dikkatle dinlediği için her şeyi çabucak kavradı. Hatta bir de örnek verdi. Bundan tam olarak üç gün kadar önce hastaydım, dedi. Hocası bu örneğinden dolayı onu kutladı. Artık giyimine daha dikkat ederek hastalanmamaya özen gösterdi.

Hikayede anlatım bozukluğu olan cümleler şunlardır:

Çok başım ağrıyor.
Havalara aldanması hasta olmasını sağlamıştı.
Her koşul ve şartta oynamaktan vazgeçmiyordu.
Oyuncu seçerken ayrıntı yapıyormuş.
Babası kızınca havalara uçtu.
Fazla evde durunca canı sıkıldı.
Saçları büyüdü.
Tam olarak üç gün kadar önce hastaydım.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski