Aşağıda verilen hikâye unsurlarını kullanarak bir hikâye yazınız.

Aşağıda verilen hikâye unsurlarını kullanarak bir hikâye yazınız. Verilen hikaye unsurları: Zaman: Yaz başı Mekan: Okul bahçesi Kişiler: Merve, İbrahim, Ceren, Fahrettin Olay: Kısa boylu olduğu için üzülen 6. Sınıf öğrencisi Merve’ye arkadaşlarının boy uzamakla ilgili tavsiyelerde bulunması.

Beden dersi için dışarı çıkan 6/B sınıfı bugün uygulamalı bir sınav olacaktı. Uygulama basketbol atışı üzerineydi. Aslan hoca geldi, sınıf yoklamasını aldıktan sonra herkesin sıra olmasını istedi. Elinde de not defteri vardı. Herkesi tek tek çağırıp daha önceden öğrettiği gibi basketbol atışı yapmalarını istedi. Kimisi uzun kimisi kısaydı Bu durum öğrencilerin basketbol atma başarısını da etkiliyordu. Çoğu öğrenci basketbol topunu potaya uygun bir şekilde atmayı başardı.

Sıra Merve’ye gelmişti. Merve her zamanki gibi çok kaygılıydı. Zira onun boyu diğerlerin göre çok daha kısaydı. Sınıfın en kısa öğrencisi olduğu için bende dersinde zorluk çekiyordu. Öğretmeni bu durumu anlayışla karşılıyor ve ona iyi notlar veriyordu. Sadece kızdığı nokta Merve'nin kısa boylu olmasından dolayı üzülmesi ve moraliniz bozmasıydı. Hatta önceki günlerde birçok kere Merve’ye kısa boylu olmanın kötü bir şey olmadığını defalarca söylemişti. Şimdi heyecan ve korkuyla karışık bir duyguyla Merve toplu eline aldı. Potaya baktı ve atışını yaptı. İsabet ettiremedi. Hemen yüzünü yere eğdi. Aslan hoca ondan bir daha atmasını istedi. Merve bir umutla tekrar potaya topu attı. Bu kez de olmamıştı. Aslan hoca ona bir ot vermişti ama kaç olduğunu sonra açıklayacaktı. Ders sona eridi. Herkes teneffüse çıktı.

Merve okul bahçesinin bir köşesine geçmiş ağlıyordu. En yakın arkadaşı Ceren onu teselli ediyordu. Bu sırada İbrahim ve Fahrettin de geldi. Arkadaşlarını ağlarken görmek belli ki onları da üzmüştü. Ona süt ve süt ürünleri ile beslenmesi gerektiğini söylediler. Ayrıca ip atlama, ara sıra zıplama egzersizleri yapmasını tavsiye ettiler. Bunları yaparsan boyun uzar diye onu yatıştırmaya çalıştılar. Merve kendisine destek olan arkadaşları sayesinde kendini toparladı.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski