Tekkeyi Bekleyen Çorbayı İçer Kompozisyon

Tekkeyi bekleyen çorbayı içer sözünün ne demek olduğu ile ilgili bir kompozisyon hakkında kısaca söz edeceğiz.

Tekkeyi beklemek, bir işin sonucunu görene kadar sabretmek demektir. Eğer bu kadar sabırlı olursanız sonunda gülen taraf siz olursunuz. Çünkü o işin en kısmında elde edeceğiniz çok önemli kazanımlar olacaktır. Buna ödül mü dersiniz ya da alnımın akıyla kazandım mı dersiniz, orasını bilemem ama bir işin tüm zorluk ve sıkıntılarını pes etmeden çekip sonuna kadar giderseniz bu işten karlı çıkacağınız kesindir.

Mesela olaya sınav konusunu örnek vermek istiyorum. Diyelim ki bir sınava girdiniz. Önünüzde birkaç saat gibi bir sınav süresi var. Bazıları hızlıca çözdüğünü sanıp hemen çıkıyor. Bazıları da hevessiz olunca şıkları sallıyor ve sınavı kısa sürede bitiriyor. Onların yüksek puan almalarını bekleyemeyiz. Çünkü ortada bir sabırsızlık var. Bir an önce bitirip gitmek istiyorlar. Oysa sınav süresi bitene kadar zor da olsa bütün soruları okuyup gerekli şıkları işaretleyenler tekkeyi bekleyenlerden oluyor. İşte onlar hakkıyla daha yüksek bir puan almayı sağlıyor. Demek ki işini ciddiye alan, her şeyi göze alıp sabırlı davranıyor.

Günlük hayatımızda pek çok konuda geçerli olan sebat etmek olayı insana istediğini vermektedir. Yani başınızda olan her ne ise ona katlanmak ve sabretmesini bilmek sizi ayakta tutar. Böylece sonunda çorbayı içmiş olursunuz. Çorbayı içmek de istediğimiz güzel sonucu almak anlamına gelir. Bu yüzden sızlanma veya şikayet gibi rahatsızlıklara gerek duymamalıyız. Karşı karşıya olduğumuz durumun son anına kadar beklemeyi bilmeliyiz. O zaman yüzümüzün güleceği her şeyi hak ederiz.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski