Cömertlik ile İlgili Kompozisyon

Bu yazımızda cömertlik ile ilgili kompozisyon konusuna kısaca değineceğiz.

İnsanın eli bol olması cömertlik demektir. Cömertlik insan hayatı açısından vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Çünkü bir şeyleri olmayanla paylaşmak son derece anlamlıdır. Bizde var başkalarında yoksa onu cömertçe paylaşmamız gerekiyor. Bu hayatı güzelleştiren şeylerin başında hiç şüphesiz cömertlik gelir. Ayrıca cömertlik malların bereketlenmesine de katkı sağlar. Siz ne kadar çok verirseniz o kadar çok şey kazanırsınız.

Her nerede olursak olalım bazen bizde olmayan başkasında oluyor. Onlarda olmayan biz de oluyor. Bu durumda sahip olduğumuz şeyleri birbirimize gönül rahatlığıyla verebilmeliyiz. İçimizden gelerek verdiğimizde buna cömertlik denir. Ancak bazı kimler elindekini paylaşmayı sevmiyor. Onları anlamak pek mümkün değil ama sanki bunu huy edinmiş gibi bir halleri var. Oysa bir tas çorba bile olsa, bir miktar olsa bile olsa onu ihtiyacı olana da vermek insanlık vazifesidir. Cömertlik olmadan bu hayatın tadını alamayız. O yüzden olmayan verme konusunda gönülsüzlük etmemeliyiz. Bazıları günahını bile kimse vermeyerek aslında en büyük kötülüğü kendine ediyor. Cömertlikten uzak bir kişilikle kimse arkadaş olmaz. Böylece o kişi toplumdan dışlanmaya doğru gider.

Sonuç olarak cömertlik hem insan ilişkilerinde hem kendimize iyi hissetme anlamında çok önemli bir tutumdur. Sanki her şeyimizi mezara götürecek gibi kimseyle paylaşmadığımız vakit bu hayatın keyif verici ne tarafı kalır ki? Görüldüğü gibi insanları birbirine bağlayan, hayata farklı bir tat katan ve onu yaşanabilir kılan en güzel faziletlerin başında cömertlik gelmektedir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski