Afişin hazırlanış amacından hareketle arkadaşlarınıza bir konuşma yapınız.

Yukarıdaki afişin hazırlanış amacından hareketle arkadaşlarınıza bir konuşma yapınız.

Ben afişi incelediğimde fiziksel olarak bir şeyler yapmamız gerektiğini anlıyorum. Yani yürüyüş, koşu gibi hareket etmemiz gereken spor dallarına yönelmeliyiz. Çünkü spor demek sağlıklı bir hayat demektir. Bu yüzden imkan buldukça okuldan sonra olabilir, tatil günlerinde olabilir tempolu yürüyüş yapmalıyız. Yürüyüşler akciğerimiz için çok faydalı olacaktır.

Vücudumuzun yürüyüş yaparak ısınmasının ardından kısa mesafelerde fazla yorucu olmayan koşular da yapmak gerekir. İnsan ne kadar hareketli olursa sağlık adına bunlar ona ciddi manada yarar sağlayacaktır. Örneğin ben bu konuda sporculara bakıyorum, hepsi de maşallah turp gibi yaşıyor. Demek ki sağlık için spor yapmak çok faydalı bir şey. O yüzden bizler de spora ağırlık verirsek kendimize bir iyilik emiş oluruz. Hem TV'lerde o kadar uzman yürüyüş yapın, koşun diye boşuna demiyor. Adamların bir bildiği var ki sporu öneriyorlar.

Sonuç olarak arkadaşlar, benim size tavsiyem kendini spordan uzak tutmayın. Güçlü ve dinamik bir beden için kesinlikle spor yapmaya özne gösterin. İp atlatın, koşun, yürüyün ama evde saatlerce durmayın. Hareketsiz olmak ileride önemli sağlık sorunlarına davetiye çıkarır. Biz henüz gelişim çağındayız, hareket etmemiz bundan dolayı bir zorunluluktur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski