Sağlık kelimesinin sizde çağrıştırdıklarını aşağıdaki noktalı alanlara yazınız. Yazdığınız kelimelerden üç tanesini kullanarak bir konuşma yapınız.

“Sağlık” kelimesinin sizde çağrıştırdıklarını aşağıdaki noktalı alanlara yazınız. Yazdığınız kelimelerden üç tanesini kullanarak bir konuşma yapınız.

Sağlık kelimesinin bende çağrıştırdığı kelimeler rahat bir yaşam, hareket, koşu, zinde olmak, huzur ve spor gibi kelimelerdir. Şimdi bu kelimelerden üç tane kullanarak kısa bir konuşma yapacağım. Sağlık için hareket etmemiz gerekiyor. Bu yüzden spora önem vermeliyiz. Mesela bahçede, okulda falan arkadaşlarımızla oynadığımız küçük oyunlar ile hareket etmemizi sağlıyor. Bu da daha sağlıklı olmamız demektir.

İnsan sağlıklı olunca rahat bir yaşam onu bekler. Çünkü ağrır bir yerimiz olmaz. Hastalıklardan uzak bir hayatımız olur. Bu yüzden kendimizi çok iyi ve huzurlu hissederiz. Fakat bir yerimiz ağrıdığında canımız orada olur. İnsanın hastalık çekmesi çok ağırdır. Çünkü hasta olan biri kendine bakamaz, işiniz yapamaz. Dolayısıyla sağlık alanındaki bir sorunumuz bizi yataklara düşürür. Yaşam kalitemizi azaltır.

Kısacası zinde olmak için, daha rahat etmek için her aman spor yapıp, iyi beslenirsek sağlık bir hayatımız olacaktır. Bu da bir insan adına çok önemli bir ayrıcalık anlamına gelir. Zira sağlıktan başka öncelik vereceğimiz bir konu yoktur. Önce sağlığımız yerinde olmalı ki ondan sonra normal hayatımıza bakalım değil mi? Evet, sağlık kelimesinin bende çağrıştırdığı kelimelerle ilgili konuşmamın sonuna geldim. Dinlediğiniz için minnettarım.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski